Αρχική Καταστροφές Σε ύφεση η φωτιά στις Μαριές Ζακύνθου – ‘Ηταν εμπρησμός;

Σε ύφεση η φωτιά στις Μαριές Ζακύνθου – ‘Ηταν εμπρησμός;

0
φωτιά στις Μαριές Ζακύνθου
Φωτιά στις Μαριές Ζακύνθου τα ξημερώματα της 6ης Ιουνίου 2020. Φωτό από imerazante.gr
Διαφήμιση

Σε ύφεση είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η πυρκαγιά ξέσπασε στις 23:21 το βράδυ και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκε ισχυρή δύναμη.

Άμεση ήταν και η κινητοποίηση και της Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας αλλά μελών της Εθελοντικής Ομάδας Λιθακιάς, που συνδράμουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Οι φλόγες καίνε κοντά στον οικισμό Μαριές, ωστόσο δεν απαιτήθηκε εκκένωση του χωριού. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν κατοικίες.

Την εκκένωση του χωριού, ζήτησε τα ξημερώματα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Αμέσως άρχισε να χτυπά η καμπάνα του οικισμού, ενώ αστυνομικοί πήγαιναν από πόρτα σε πόρτα για να ενημερώσουν τους κατοίκους.

Πυροσβεστική
Φωτογραφία αρχείου

Η ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου είχε μεριμνήσει για λεωφορεία που θα μετέφεραν τους κατοίκους αλλά είχε κλείσει και ξενοδοχεία στα οποία θα διανυκτέρευαν.

Τελικώς, όμως, ο καιρός άλλαξε και δεν χρειάστηκε εκκένωση του χωριού.

Στο σημείο, αυτή την ώρα, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και 6 υδροφόρα του Δήμου και 1 μηχάνημα. Οι εναέριες δυνάμεις (δύο ελικόπτερα έχουν αποχωρήσει).

O βουλευτής Ζακύνθου, Διονύσης Ακτύπης, άφησε αιχμές για εμπρησμό, αφού όπως επισήμανε οι άνεμοι χθες το βράδυ έφταναν τα 9 μποφόρ και η φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ που η εναέρια κινητοποίηση κατάσβεσης δεν θα ήταν δυνατή.

Πηγή cnn.gr, imerazante.gr

Διαφήμιση