Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια “Τουρισμός για Όλους”: 29 Ιουνίου ξεκινούν οι αιτήσεις για τους δικαιούχους

“Τουρισμός για Όλους”: 29 Ιουνίου ξεκινούν οι αιτήσεις για τους δικαιούχους

0
Τουρισμός
Διαφήμιση

Την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιουνίου ξεκινά η υποβολή συμμετοχών στο Πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” από τους δικαιούχους, σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης έως τις 5 Ιουλίου.

Αντίστοιχα, μέχρι αύριο Τρίτη 23 Ιουνίου μπορούν οι πάροχοι να δηλώσουν συμμετοχή για ένταξη του καταλύματος τους στο πρόγραμμα.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση δικαιούχων και των ωφελουμένων μελών τους, για την πραγματοποίηση διακοπών στην Ελλάδα.

  • Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται από 15/07/2020 έως 31/12/2020.
  • Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν τέσσερις (4) συνεχόμενες διανυκτερεύσεις στον ίδιο πάροχο διαμονής επιλέγοντας μεταξύ των καταλυμάτων του Μητρώου Παρόχων.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος

Φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή βρίσκονται εν διαστάσει ή είναι διαζευγμένα, τα οποία έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2018.

Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

κριτήρια

Τα ωφελούμενα μέλη

Ως «Ωφελούμενα μέλη» των δικαιούχων του προγράμματος είναι:

α) τα άγαμα τέκνα του δικαιούχου με ημερομηνίες γέννησης από 31.12.2002 έως και 31.12.2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Μητρώου Πολιτών.

β) τα τέκνα του δικαιούχου, ανεξαρτήτου ηλικίας, με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα ή σε χηρεία,

γ) ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

δ) οι συνοδοί δικαιούχων ή ωφελουμένων των ως άνω περιπτώσεων β’ και γ’ ανηκόντων στην κατηγορία ατόμων με νοητική ή σωματική αναπηρία τουλάχιστον 67%. Και μόνο στην περίπτωση που υπάρχει αναγκαιότητα συνοδείας. Αυτή προκύπτει από τον νόμο και αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση (όταν απαιτείται), όπως αυτή προσδιορίζεται στα δικαιολογητικά συμμετοχής στην παρούσα Πρόσκληση.

Κλήρωση

Οι 250.000 δικαιούχοι του προγράμματος θα προκύψουν με κλήρωση. Αυτή πραγματοποιείται μετά την κατάρτιση του οριστικού Μητρώου Δικαιούχων δημόσια με ειδική μηχανική κληρωτίδα ή με ηλεκτρονικό τρόπο. Σε συνεργασία με ανεξάρτητο πιστοποιημένο φορέα.

Από την κλήρωση προκύπτουν οι δικαιούχοι που θα λάβουν διατακτική ταξιδίου (e-voucher).

Το e-voucher

  • Το e-voucher είναι προσωποποιημένο και εκδίδεται στο όνομα του δικαιούχου, ενώ αντιστοιχεί στο ποσό που δικαιούται ανάλογα με τα ωφελούμενα μέλη, εμπεριέχει δε, μοναδικό κωδικό και εκχωρείται στον πάροχο των υπηρεσιών για χρήση σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη Δημόσια Πρόσκληση.
  • Το ύψος της οικονομικής αξίας του e-voucher, που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων, προσδιορίζεται στη Δημόσια Πρόσκληση.
  • Η επιδότηση μέσω του e-voucher δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους να επιλέγουν οι ίδιοι τους παρόχους διαμονής σύμφωνα με τις ανάγκες τους, και να εκχωρούν το e-voucher στους παρόχους για τις υπηρεσίες που λαμβάνουν κατόπιν υπογραφής προτυποποιημένης σύμβασης μεταξύ δικαιούχου και παρόχου, όπως ορίζεται στη Δημόσια Πρόκληση.
Διαφήμιση