Αρχική Ειδήσεις “Πρωταθλητές” οι ‘Ελληνες στο e-shop

“Πρωταθλητές” οι ‘Ελληνες στο e-shop

0
Υπολογιστές, Ίντερνετ
Διαφήμιση

Παρά την λήξη της καραντίνας οι Έλληνες συνεχίζουν να κάνουν τα ψώνια τους online. Αυτό δείχνει έρευνα από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A), για το e-shop.

Κάθε άλλο παρά επιστροφή στους “φυσιολογικούς” ρυθμούς ανάπτυξης του 25% ετησίως σημειώνει το ηλεκτρονικό εμπόριο προϊόντων στη χώρα μας.

Αύξηση 107% μετά την λήξη της καραντίνας

e-commerce, e-shop, αγορές διαδικτυακά online, Internet

Στο σύνολο του Μαΐου (εβδομάδα 18 έως 22) ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν 107% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Και παραπάνω από τετραπλάσιος από την αρχή του 2020.

Εντύπωση προκαλεί ότι με την λήξη της καραντίνας οι καταναλωτές δεν επέστρεψαν αυτόματα στο φυσικό δίκτυο των καταστημάτων. Και συνέχισαν να αγοράζουν online, δείχνοντας αυξημένη εμπιστοσύνη στο ηλεκτρονικό κανάλι.

Τα στοιχεία αντλήθηκαν από 4.451 e-shop με τα οποία συνεργάζεται το Skroutz και από 2.116 e-shop με τα οποία συνεργάζεται το BestPrice.

Από την έρευνα έχουν εξαιρεθεί όλες οι κατηγορίες υπηρεσιών (όπως αεροπορικά εισιτήρια, μουσική, ταινίες, συνδρομές σε παιχνίδια) αλλά και η κατηγορία αγορών από online super markets και ειδών κινητής τηλεφωνίας.

Ωστόσο το διάστημα 18 έως 31 Μαΐου παρατηρείται μία επιβράδυνση του αναπτυξιακού ρυθμού. Αυτή αποδίδεται στην λειτουργία και των εμπορικών κέντρων και στον καλό καιρό που επικράτησε στη χώρα μας.

Η έρευνα αυτή διενεργήθηκε μηνιαίως στην περίοδο της πανδημίας από τον GR.EC.A τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου με την συνεργασία των μηχανών σύγκρισης τιμών BestPrice & Skroutz και την ομάδα eMarket Intelligence της Convert Group.

Διαφήμιση