Αρχική Περιβάλλον “Μεγάλος Περίπατος”: Ο δήμαρχος Αθηναίων απαντά στην κριτική της αντιπολίτευσης

“Μεγάλος Περίπατος”: Ο δήμαρχος Αθηναίων απαντά στην κριτική της αντιπολίτευσης

0
Αττική - Ακρόπολη - Κέντρο Αθήνας
Διαφήμιση

Να θέσει τέλος στις επιφυλάξεις και στην κριτική της αντιπολίτευσης σε σχέση με τον “Μεγάλο Περίπατο“, επιχείρησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στο Δημοτικό Συμβούλιο, εξηγώντας ότι δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη ο πλήρης φάκελος του έργου.

Τόνισε δε ότι ακόμη δεν έχουν βγει σχετικές ανακοινώσεις για τα έργα και τις παρεμβάσεις που προβλέπονται από το έργο γιατί ο δήμος είναι σε συνεχή διαβούλευση με κατοίκους και φορείς του Ιστορικού Τριγώνου. Όσον αφορά τα έργα που περιλαμβάνονται στον Μεγάλο Περίπατο υπογράμμισε ότι οι οδοί Σοφοκλέους και Ευριπίδου θα παραμείνουν ανοικτές για τις ανάγκες της περιοχής και της τροφοδοσίας των καταστημάτων ενώ σχετικά με την αμφισβήτηση των πεζοδρομήσεων που δρομολογούνται, ο κ. Μπακογιάννης αναρωτήθηκε αν υπάρχει κανείς που σήμερα αμφισβητεί την ορθότητα της πεζοδρόμησης της Ερμού, της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, της Αποστόλου Παύλου ή της Βουκουρεστίου.

Αδιαφάνεια καταλογίζει η Ανοιχτή Πόλη

Η δημοτική παράταξη “Ανοιχτή Πόλη“, έχει καταλογίσει στο σχεδιαζόμενο έργο “προχειρότητα, αυταρχισμό και αδιαφάνεια“, υποστηρίζοντας ότι “τα προβλεπόμενα ποσά για την υλοποίηση του σχεδίου είναι υπερβολικά και δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του”. Ειδικότερα:

  • Για τον αποκλεισμό οχημάτων από το εμπορικό κέντρο: Δεν λαμβάνεται πρόνοια για τη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία, αλλά ούτε και για εκείνους που εργάζονται στην αποκλεισμένη περιοχή, ενώ οι οδοί Σοφοκλέους και Ευρυπίδου, οι οποίες σύμφωνα με το σχέδιο που υπερψήφισε το δημοτικό συμβούλιο θα έμεναν ανοιχτές στην κυκλοφορία για όλα τα οχήματα, δεν εξαιρούνται από τους περιορισμούς.
  • Για τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής: Παρά τη συμφωνία της δημοτικής αρχής για σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής διαβούλευσης με τους κατοίκους, τους εμπόρους και τους επαγγελματίες της περιοχής, η ΚΥΑ εκδόθηκε με άμεση ισχύ, χωρίς να έχει συσταθεί η επιτροπή και με μια αστυνομική-κατασταλτική λογική που δεν προβλέπει περίοδο σταδιακής εφαρμογής και ενημέρωσης των χρηστών της περιοχής.
  • Για τα προβλεπόμενα ποσά: Είναι υπερβολικά και δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του έργου, όπως αυτό ψηφίστηκε, και στη συμφωνία που υπήρξε στο δημοτικό συμβούλιο για ήπιες και αναστρέψιμες παρεμβάσεις που θα καλύπτονταν από ίδιους πόρους του Δήμου. Η Ανοιχτή Πόλη θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενάντια στη σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων. Παράλληλα, οι διαγωνισμοί που προωθεί η δημοτική αρχή για τις αναγκαίες προμήθειες χαρακτηρίζονται από το δίπτυχο ασφυκτικών προθεσμιών και υψηλών προδιαγραφών που αποτελεί το κατάλληλο περιβάλλον για αδιαφανείς συναλλαγές.
Διαφήμιση