Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε “Σχέδια Δίκαιης μετάβασης”: Online οδηγίες από ΕΕ τη Δευτέρα 29 Ιουνίου

“Σχέδια Δίκαιης μετάβασης”: Online οδηγίες από ΕΕ τη Δευτέρα 29 Ιουνίου

0
ενεργειακή απεξάρτηση

Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, και ώρα Ελλάδος 10.30, η Πλατφόρμα Δίκαιης Μετάβασης, η οποία θα βοηθήσει τα κράτη μέλη να εκπονήσουν σχέδια δίκαιης μετάβασης περιοχών ώστε να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση από τον Μηχανισμό Δίκαιης Μετάβασης, ύψους πάνω από 150 δισ. ευρώ.

Τεχνική υποστήριξη

Η online πλατφόρμα θα παρέχει τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στις περιφέρειες εξόρυξης άνθρακα και στις περιφέρειες υψηλής έντασης άνθρακα, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες για ευκαιρίες χρηματοδότησης και πηγές τεχνικής βοήθειας.

Εικονική Εβδομάδα των Περιφερειών Άνθρακα

Την πλατφόρμα θα εγκαινιάσουν με διαδικτυακή εκδήλωση ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία Φρανς Τίμερμανς, η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα, και η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον.

Η εκδήλωση θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας εβδομάδας διαδικτυακών εκδηλώσεων αφιερωμένων στις περιοχές εξόρυξης άνθρακα, λιγνίτη, τύρφης και ασφαλτούχου σχιστόλιθου, καθώς και στις περιφέρειες υψηλής έντασης άνθρακα, διαρθρωμένων στο πλαίσιο της Εικονικής Εβδομάδας των Περιφερειών Άνθρακα και του Σεμιναρίου των Περιοχών Υψηλής Έντασης Άνθρακα. Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις, τα ενδιαφερόμενα μέρη θα μπορέσουν να ενημερωθούν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις της πολιτικής της ΕΕ και θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ορθές πρακτικές.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here