Αρχική COVID-19 Ποια προϊόντα ακρίβυναν έως 60% εν’ μέσω πανδημίας

Ποια προϊόντα ακρίβυναν έως 60% εν’ μέσω πανδημίας

0
Λαχανικά - Φρούτα
Διαφήμιση

“Φωτιά και λαύρα” οι τιμές στα προϊόντα για το “τραπέζι των νοικοκυριών” την περίοδο του κορονοϊού.
Στα ράφια των σούπερ μάρκετ και στους πάγκους των λαϊκών αγορών καταγράφονται το τελευταίο διάστημα μεγάλες ανατιμήσεις.
Και η ακρίβεια πνίγει τα νοικοκυριά που πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Παρά την πρωτοφανή οικονομική ύφεση και τη μεγάλη μείωση των εισοδημάτων, η ΕΛΣΤΑΤ αποκαλύπτει αύξηση τιμών. Η αύξηση σε βασικές κατηγορίες τροφίμων τον Μάιο ήταν σημαντική, ιδιαίτερα στο κρέας, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Αυξήσεις και προϊόντα

  • Τα πορτοκάλια τον Μάιο πωλούνταν προς 0,90 ευρώ το κιλό, με την τιμή τους να παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 60%.
  • Τα κεράσια αυξήθηκαν κατά 20%, καθώς τον Μάιο πωλούνταν προς 3,80 ευρώ το κιλό.
  • Το χοιρινό κρέας αυξήθηκε κατά 4,3%, αφού η τιμή του τον Μάιο ήταν 4,98 ευρώ.

Ποια προϊόντα ακρίβυναν έως 60% εν' μέσω πανδημίας Πορτοκάλια

Η αύξηση των τιμών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, αποτυπώθηκε τόσο στα τυποποιημένα όσο και στα νωπά προϊόντα.

  • Το συσκευασμένο ρύζι από τα 2,16 ευρώ έφτασε να πωλείται προς 2,40 ευρώ, δηλαδή είχε αύξηση 10%.
  • Το γιαούρτι, από 2,41%, έφτασε να πωλείται προς 2,59 ευρώ, δηλαδή η τιμή του αυξήθηκε κατά 6,9%.
  • Πατάτες και τομάτες είχαν αύξηση 4%
  • Το φρέσκο γάλα επώνυμης εταιρείας από 1,25 ευρώ έφτασε να πωλείται 1,30 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 3,8%.

Σε ποια προϊόντα είδαμε μειώσεις

Σημαντική ανάσα για τα νοικοκυριά αποτέλεσε η μείωση στις τιμές των καυσίμων, του πετρελαίου θέρμανσης, στα εισιτήρια και στις επικοινωνίες.

Διαφήμιση