Αρχική Περιβάλλον Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: Δεσμεύσεις και κίνητρα για τη βιώσιμη κινητικότητα

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: Δεσμεύσεις και κίνητρα για τη βιώσιμη κινητικότητα

0
podilato mpak
Διαφήμιση

Με αθλητικά και κράνος γιόρτασαν σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Συνοδευόμενοι από δημάρχους και ποδηλάτες του Ερυθρού Σταυρού, πραγματοποίησαν και μια συμβολική βόλτα με ποδήλατο από την πλατεία Κοτζιά μέχρι τον Εθνικό κήπο και το Ζάππειο, δίνοντας έτσι το σύνθημα για την άμεση δημιουργία περισσότερων ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα και γενικότερα στην Αττική.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και πάλι ο “Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας” ο οποίος εκτός από πεζοδρομήσεις προβλέπει και τη δημιουργία διαδρόμου για τα ποδήλατα στις οδούς Πανεπιστημίου, Ερμού και Αθηνάς. Στο ίδιο πνεύμα και η πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος να δημιουργηθούν ποδηλατικές διαδρομές σε δήμους άνω των 13 χιλιομέτρων.

Ηλεκτροκίνηση

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: Δεσμεύσεις και κίνητρα για τη βιώσιμη κινητικότητα

Πακέτο μέτρων με κίνητρα για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων και ποδηλάτων,  καθώς και τη δημιουργία δυο νέων ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα, προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης: “Μεθαύριο ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει ένα πακέτο μέτρων για την ηλεκτροκίνηση που περιλαμβάνει ένα οικολογικό μπόνους για όσους αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτό θα είναι πολύ ισχυρότερο για όσους αγοράζουν ηλεκτρικά ποδήλατα. Επίσης σήμερα θέλω να ανακοινώσω ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει γρήγορα δυο ποδηλατοδρόμους στην Αθήνα. Ένας που ήταν ημιτελής από το Φάληρο και θα φτάνει μέχρι το Γκάζι και παράλληλα θα κατασκευαστεί ένας άλλος ποδηλατόδρομος που θα ξεκινά από τον σταθμό του Μετρό στην Κατεχάκη και μέσω της πανεπιστημιούπολης θα καταλήγει στον σταθμό του Μετρό στον Ευαγγελισμό“.

Ποδηλατοδρομία

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: Δεσμεύσεις και κίνητρα για τη βιώσιμη κινητικότητα Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: Δεσμεύσεις και κίνητρα για τη βιώσιμη κινητικότητα

Ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας, εκφράζοντας την ελπίδα του χρόνου η ημέρα ποδηλάτου να εορταστεί στη διαδρομή των 7 χιλιομέτρων του ποδηλατόδρομου που προβλέπεται μέσα από το συνολικό σχέδιο που θα αλλάξει όλη την Αθήνα.

“Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα και από όλη την Αττική συγκεντρωθήκαμε εδώ για μια κίνηση συμβολική. Μια ποδηλατοδρομία… Για να μπορέσουμε να δείξουμε πως υπάρχει ένας διαφορετικός καλύτερος τρόπος ζωής. Η δικιά μου ευθύνη και πεποίθηση είναι αυτή να είναι η τελευταία συμβολική κίνηση. Του χρόνου, την ημέρα του ποδηλάτου, να την γιορτάσουμε εδώ πάλι στον Μεγάλο Περίπατο σε μια διαδρομή που θα φτάνει τα 7 χιλιόμετρα, σε μια διαδρομή που θα απελευθερώσει 50 στρέμματα δημοσίου χώρου και μπορεί να αλλάξει την Αθήνα”.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και οι δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης και Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Διαφήμιση