Αρχική Ειδήσεις Ένα ολόκληρο χωριό προς πώληση στην Σουηδία

Ένα ολόκληρο χωριό προς πώληση στην Σουηδία

0
hotel
Διαφήμιση

Το μικρό χωριό Σάτρα Μπρουν, στον δήμο Σάλα της Σουηδίας, πωλείται προς 7,2 εκατ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε το Christie’s International Real Estate.

Το σουηδικό χωριό, που βρίσκεται περίπου 90 λεπτά από τη Στοκχόλμη, έχει μια πλούσια ιστορία 300 ετών και είναι δημοφιλής προορισμός σπα.
Ιδρύθηκε για το 1700 από έναν τον γιατρό αξιωματικό Σάμουελ Σκράγκτζ. Ο στρατιωτικός γιατρός ανακάλυψε και την φυσική πηγή και αγόρασε τα γύρω 60 στρέμματα γης.

Εκεί δημιούργησε ένα σπίτι, ένα πηγάδι, μια εκκλησία, ένα νοσοκομείο και λουτρά. Στόχος ήταν να ενθαρρύνει κόσμο να έρθει στο χωριό για θεραπεία στις πηγές.
Τα χωριά σπα όπως αυτό ήταν δημοφιλείς προορισμοί ευεξίας, ακόμη και πριν από 300 χρόνια.

Σήμερα, υπάρχουν 70 ακίνητα όπως κατοικίες, συνεδριακό κέντρο, πάρκα, εστιατόριο, εσωτερική πισίνα, σάουνα και γυμναστήριο, ενώ το χωριό εμφιαλώνει το φυσικό νερό της πηγής από το 2015.

Ένα ολόκληρο χωριό προς πώληση στην Σουηδία

Ο Σάμουελ Σκράγκτζ δεν δημιούργησε μόνο ένα μέρος για να χαλαρώσουν οι επισκέπτες. Παρακολούθησε τη διατροφή τους και τους ενθάρρυνε για καθημερινή άσκηση.

Το χωριό δεν ήταν μόνο ένα καταφύγιο ευεξίας, αλλά και ένα ολιστικό κέντρο έρευνας και θεραπείας που συνδέθηκε με την Ακαδημία της Ουψάλα από το 1747 έως το 1999. Το 2002 πωλήθηκε σε μια ομάδα επιχειρηματιών που λειτουργούσαν το σπα, ένα χώρο γάμου, χώρους εκδηλώσεων και συναυλιών.

Οι επιχειρηματίες, αποφάσισαν να πωλήσουν τα 60 στρέμματα καθώς και 84 επιπλέον στρέμματα αδιαμόρφωτα. Ο λόγος; Πλησιάζουν στη συνταξιοδότηση και αναζητούν “άλλους ανθρώπους που θα μπορούν να φροντίζουν το χωριό”.

Διαφήμιση