Αρχική Περιβάλλον ΟΗΕ: “Η φύση μας στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα” (βίντεο)

ΟΗΕ: “Η φύση μας στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα” (βίντεο)

0
περιβάλλον
Διαφήμιση

“Καθώς εργαζόμαστε για να ανακάμψουμε καλύτεροι, ας θέσουμε τη φύση εκεί που ανήκει. Στο κέντρο της λήψης αποφάσεων”, τονίζει στο μήνυμα του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ υπογραμμίζει πως “για να φροντίσουμε τον άνθρωπο πρέπει να φροντίσουμε τη φύση”. Και ότι σε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, είναι η ώρα της φύσης.

Ο κ. Γκουτέρες επισημαίνει την ανάγκη ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα να αλλάξει πορεία. Και προτρέπει να “αναθεωρήσουμε τι αγοράζουμε και τι χρησιμοποιούμε, να υιοθετήσουμε βιώσιμες συνήθειες, βιώσιμα γεωργικά και επιχειρησιακά πρότυπα, να προστατέψουμε τα εναπομείναντα άγρια περιβάλλοντα και την άγρια φύση, να δεσμευτούμε για ένα πράσινο και ανθεκτικό μέλλον”.

ΟΗΕ: “Η φύση μας στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα”

 

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ σκιαγραφεί τις δραματικές αλλαγές της κλιματικής αλλαγής και σημειώνει πως η φύση μας στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

Βλάπτουμε τον φυσικό κόσμο και αυτό γίνεται εις βάρος μας, λέει χαρακτηριστικά. Η υποβάθμιση των οικοτόπων και η απώλεια της βιοποικιλότητας επιταχύνονται.

Η διατάραξη του κλίματος επιδεινώνεται. Οι φωτιές, οι πλημμύρες, οι ξηρασίες και οι υπερκαταιγίδες γίνονται πιο συχνές και πιο καταστροφικές.

Οι ωκεανοί θερμαίνονται και οξύνονται, καταστρέφοντας τα οικοσυστήματα των κοραλλιών.

Τώρα, ένας νέος κορονοϊός μαίνεται, υπονομεύοντας την υγεία και τα προς το ζην”.

Διαφήμιση