Αρχική Επιλεγμένα ΟΑΣΘ: Παροπλισμένα τα 400 από τα 600 λεωφορεία της Θεσσαλονίκης

ΟΑΣΘ: Παροπλισμένα τα 400 από τα 600 λεωφορεία της Θεσσαλονίκης

0
λεωφορεία ΟΑΣΘ

Αστικό μύθο” χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας τον ισχυρισμό ότι ο οργανισμός διαθέτει συνολικά 600 λεωφορεία, 400 από τα οποία θέλουν ανταλλακτικά και μόλις επισκευαστούν θα βγουν την επόμενη ημέρα στους δρόμους.

Μιλώντας στο Radio North 98 FM, ο κ. Σκόδρας διευκρίνισε ότι αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνεται η πλήρης αποτίμηση της κατάστασης του στόλου, δηλαδή ποια λεωφορεία είναι δυνατόν να επιδιορθωθούν με κάποιο εύλογο κόστος. Όπως είπε χαρακτηριστικά, “αν κοστίζει 100.000 ευρώ να επισκευάσεις ένα λεωφορείο, δεν το κάνεις. Έχουμε λεωφορεία που είναι παροπλισμένα εδώ και χρόνια και εμφανίζονται με αναμονή υλικού. Αυτό είναι μύθος. Οι πρώτες μας εκτιμήσεις λένε ότι το πραγματικό δυναμικό του στόλου του Οργανισμού είναι 250 και 270 λεωφορεία. Στο τέλος της εβδομάδας θα έχουμε στοιχεία. Καταγράφουμε αναλυτικά κάθε όχημα τι προβλήματα έχει και σε τι κατάσταση βρίσκεται, ώστε να ξέρουμε πόσο θα κόστιζαν εκείνα που μπορούν να επισκευαστούν”. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν 136 οχήματα με ρηγματώσεις στο σασί, πολλά από τα οποία δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν.

Ανάγκη για 500 λεωφορεία

λεωφορεία ΟΑΣΘ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ ο Οργανισμός θα έπρεπε να διαθέτει 500 “ετοιμοπόλεμα” λεωφορεία. “Πρέπει να δούμε και να πούμε την αλήθεια. Δεν μπορούμε να λέμε ότι έχουμε 600 λεωφορεία γιατί δεν μπορούν να επισκευαστούν πολλά από αυτά” τόνισε. Εκτίμησε ωστόσο ότι στο πλαίσιο του σχεδίου άμεσης δράσης για την βελτίωση των συγκοινωνιών της πόλης τον Σεπτέμβριο θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης 500 οχήματα.

Τα μειωμένα κόμιστρα

MMM
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο κ. Σκόδρας αναφέρθηκε και στη μείωση από σήμερα της τιμής των εισιτηρίων λόγω της υπαγωγής τους σε ΦΠΑ 13% από 24%. “Δυστυχώς αναπτύχθηκε μια νοοτροπία του δεν πληρώνω. Αυξήσαμε τους ελέγχους μας. Σήμερα τα έσοδα από εισιτήρια ξεπερνούν ημερησίως τα 15.000 ευρώ, είμαστε όμως μακριά από τα μεγέθη του παρελθόντος. Ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει αύξηση και εντατικοποίηση των ελέγχων από τον Σεπτέμβριο και μετά”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here