Αρχική COVID-19 Ο τουρισμός βασικός πυλώνας της Ατζέντας 2030 για Αειφόρο Ανάπτυξη

Ο τουρισμός βασικός πυλώνας της Ατζέντας 2030 για Αειφόρο Ανάπτυξη

0
ταξιδι
Διαφήμιση

Τον μοναδικό ρόλο του τουρισμού στην προώθηση της Ατζέντας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του 2030, επισημαίνει σε μήνυμα του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ καλεί όλους όσους ασχολούνται με τον τουρισμό να δουν πώς μπορεί να ανακάμψει ο κλάδος.

“Μέσω της δράσης για το κλίμα και άλλων βημάτων που προωθούν τη βιωσιμότητα. Και χτίζουν την ανθεκτικότητα”.
Και όπως τονίζει “στο ταξίδι μας προς ένα καλύτερο μέλλον, πρέπει να τηρήσουμε τη δέσμευση μας. Να μην αφήσουμε κανέναν πίσω”.

Τουρισμός

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού του ΟΗΕ (UNWTO) ηγείται της επανεκκίνησης του κλάδου. Με επίκεντρο τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του 2030 και την προστασία των πιο ευάλωτων μελών των κοινωνιών.

“Καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας COVID-19, ο τουριστικός τομέας συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που πλήττονται περισσότερο επισημαίνει ο κ.Γκουτέρες.
Το ταξίδι έχει πέσει, ο φόβος είναι μεγάλος και το μέλλον αβέβαιο.

Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της Ατζέντας του 2030 για Αειφόρο Ανάπτυξη. Η διαβίωση πολλών εξαρτάται από αυτήν. Και ιδιαίτερα στις πιο ευάλωτες χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των αναπτυσσόμενων κρατών και των λιγότερο αναπτυγμένων χωρών.

Τουρισμός

Επιπλέον, σε πολλά μέρη του κόσμου, η προστασία της βιοποικιλότητας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουριστικό τομέα. Από τη διατήρηση έως τα έσοδα που δημιουργούνται από αυτές τις προσπάθειες”.

Όπως υπογραμμίζει “ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει μια πλατφόρμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Να προωθήσει την αλληλεγγύη και την εμπιστοσύνη. Τα κρίσιμα συστατικά για την προώθηση της παγκόσμιας συνεργασίας που είναι τόσο επείγουσα αυτή τη στιγμή”.

Διαφήμιση