Αρχική Ενέργεια Greenpeace: “Κύριε Χατζηδάκη επιλέξτε: Φυσικός Πλούτος ή πετρέλαιο;”

Greenpeace: “Κύριε Χατζηδάκη επιλέξτε: Φυσικός Πλούτος ή πετρέλαιο;”

0
Greenpeace - ΥΠΕΝ
Διαφήμιση

Με αίτημα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να επιλέξει μεταξύ φυσικού πλούτου και πετρελαίου, ακτιβιστές της Greenpeace συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί έξω από το υπουργείο, με αποτέλεσμα η αστυνομία να συλλάβει 4 άτομα.

Στόχος της οργάνωσης, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ήταν να εκφράσει την αντίδρασή της στο νέο περιβαλλοντικό νόμο ζητώντας από τον Υπουργό, κ. Χατζηδάκη να ξεκαθαρίσει “αν θα ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο και θα προστατέψει το φυσικό περιβάλλον της χώρας ή θα συνεχίσει να υποστηρίζει ως περιβαλλοντικό εκσυγχρονισμό την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του περιβάλλοντος, φιμώνοντας παράλληλα την κοινωνία που αγωνιά για το μέλλον της”.

Ηχηρό μήνυμα

Greenpeace - ΥΠΕΝ

“Οι σημερινές προσαγωγές ειρηνικών ακτιβιστών δεν θα σταματήσουν τον αγώνα μας. Είμαστε εδώ για να θυμίσουμε στον Υπουργό ότι την κοινωνική συναίνεση δεν τη διαμορφώνει μόνος του” δήλωσε ο Κωστής Γριμάνης, υπεύθυνος για την εκστρατεία της κλιματικής δικαιοσύνης στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace. “Δεν θα σταματήσουμε στιγμή να διεκδικούμε το δικαίωμα να ζούμε σε μία χώρα που κρατάει ζωντανό τον φυσικό της πλούτο. Δεν νοείται πράσινη ανάπτυξη με επεμβάσεις της αστυνομίας όπως η σημερινή ή συλλήψεις σαν αυτές που έλαβαν χώρα το περασμένο Σάββατο στο Σύνταγμα” τόνισε, καταλήγοντας: “Σήμερα είναι πιο απαραίτητη από ποτέ η συνέχιση του αγώνα μας και η ενδυνάμωση του αιτήματος χιλιάδων συμπολιτών μας να διαφυλάξουμε τον εθνικό πλούτο της χώρας μας”.

Οι οργανώσεις κατά του ν/σ

αργό πετρέλαιο

Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, 42.000 πολίτες της χώρας συντάχθηκαν μαζί με την Greenpeace και το WWF Ελλάς απέναντι στο νομοσχέδιο στο οποίο καταλογίζουν πολλές προβληματικές αλλά και επικίνδυνες για το περιβάλλον διατάξεις, στην κορυφή των οποίων βρίσκονται τα άρθρα 44 και 110, που αντιμετωπίζουν τα φυσικά οικοσυστήματα και τις τοπικές κοινωνίες ως εμπόδιο στις εξορύξεις πετρελαίου και αερίου.

“Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας έχει αποφασίσει την πλήρη απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ως το 2050, εν τούτοις έχει παραχωρήσει 77.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα χερσαίας και θαλάσσιας έκτασης (περίπου η μισή έκταση της χώρας) σε πετρελαϊκές εταιρείες για εξορύξεις. Πρόκειται για τον απόλυτο παραλογισμό. Πολλές από αυτές τις περιοχές βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας και ο νέος περιβαλλοντικός (sic) νόμος καταργεί αυτό το ‘εμπόδιο’ για τις ενδιαφερόμενες πετρελαϊκές εταιρείες” υπογραμμίζει η οργάνωση.

Ευθεία απειλή

Πετρέλαιο

“Ο νέος νόμος απειλεί ευθέως το μέλλον της χώρας και παραβιάζει το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμά μας στη ζωή και σε ένα ασφαλές και υγιές φυσικό περιβάλλον . Ο κ. Χατζηδάκης οφείλει να σταματήσει να υπακούει τυφλά στις εντολές μίας βρώμικης βιομηχανίας, που πνέει τα λοίσθια. Οφείλει να βρει το πολιτικό θάρρος να ακυρώσει τα σχέδια εξορύξεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα μας και να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του για μία οικονομία χωρίς ορυκτά καύσιμα ως το 2050″, επισημαίνει ο κ. Γριμάνης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤέλος στην ανεξέλεγκτη λειτουργία των λούνα παρκ
Επόμενο άρθροΟ τουρισμός βασικός πυλώνας της Ατζέντας 2030 για Αειφόρο Ανάπτυξη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ