Αρχική COVID-19 Νέα έρευνα: Λιγότερο από 1/5 των νέων εμφανίζουν συμπτώματα COVID-19

Νέα έρευνα: Λιγότερο από 1/5 των νέων εμφανίζουν συμπτώματα COVID-19

0
Child drawing
Διαφήμιση

Λιγότερο από το 1/5 παιδιών και εφήβων φαίνεται να εμφανίζουν κλινικά συμπτώματα του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με νέα έρευνα. Ενώ, τα άτομα κάτω των 20 ετών έχουν περίπου μισές πιθανότητες ευαισθησίας στο covid-19 από τα αντίστοιχα με ηλικία 20 ετών και άνω.

Η έρευνα, αφορά μελέτη μοντελοποίησης με δεδομένα από 32 τοποθεσίες σε Κίνα, Ιταλία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Καναδά και Νότια Κορέα. Διαπιστώνει λοιπόν, πως τα συμπτώματα του COVID-19 εμφανίζονται στο 69% των λοιμώξεων, σε άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω.

Κατά συνέπεια, το μέτρο του κλεισίματος των σχολείων – που εφαρμόσθηκε σε πολλές χώρες στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας του κορονοϊού – είναι πιθανό να είχε περιορισμένο αντίκτυπο στη μετάδοση της νόσου, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Νέα έρευνα: Λιγότερο από 1/5 των νέων εμφανίζουν συμπτώματα COVID-19

Η μελέτη, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature Medicine, συγκρίνει την επίδραση που έχει το κλείσιμο των σχολείων σε προσομοιωμένες εξάρσεις γρίππης – που είναι γνωστό ότι μεταδίδεται ταχύτατα στα παιδιά – και COVID-19, της νόσου που προκαλείται από το νέο κορονοϊό.

Χρησιμοποιώντας δημογραφικά δεδομένα από τις έξι χώρες, αλλά και από έξι έρευνες σχετικά με τα εκτιμώμενα ποσοστά μόλυνσης από COVID-19 και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, το μοντέλο έδειξε ότι άνθρωποι κάτω των 20 ετών δείχνουν περίπου τη μισή ευαισθησία στην COVID-19 απ’ όσο εκείνοι ηλικίας άνω των 20 ετών, ενώ στο ηλικιακό φάσμα μεταξύ 10-19 ετών, μόνο το 21% των προσβεβλημένων είχε κλινικά συμπτώματα.

Οι ερευνητές επίσης προσομοίωσαν επιδημίες COVID-19 σε 146 πρωτεύουσες σε όλο τον κόσμο και διαπίστωσαν πως ο συνολικός αναμενόμενος αριθμός κλινικών κρουσμάτων διέφερε ανάλογα με τη μέση ηλικία. Συνεπώς και σύμφωνα με τον Νίκολας Ντέιβις “Χώρες με περισσότερο νεανικό πληθυσμό είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν χαμηλότερο φορτίο COVID-19“.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση