Αρχική COVID-19 Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, για τα νέα κρούσματα

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, για τα νέα κρούσματα

0
Κορονοϊός
Διαφήμιση

Τα 7 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, έχουν κινητοποιήσει τις αρχές. Ήδη, κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ βρίσκεται από το πρωί στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Στόχος, να γίνουν έλεγχοι και να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης της Covid-19 συγγενείς των διαπιστωμένων κρουσμάτων και κάτοικοι. Καθώς και το υγειονομικό προσωπικό της περιοχής.

Αύριο αναμένεται και δεύτερο κλιμάκιο καθώς κρίνεται αναγκαίο να γίνει και περαιτέρω έλεγχος στις 33 κοινότητες του δήμου Σουλίου.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, για τα νέα κρούσματα

Ο δήμος μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος το Σάββατο ξεκίνησε απολύμανση σε δημόσιους χώρους καθώς και στα σχολικά κτίρια.

Το Νοσοκομείο Φιλιατών και το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για τη λήψη όλων των ενδεικνυόμενων προληπτικών μέτρων.

Με οδηγίες του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και σε συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η ιχνηλάτηση των επαφών θα συνεχιστεί εξονυχιστικά σήμερα, ως και τις επόμενες ημέρες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Με απόφαση του δημάρχου Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη, κλειστά έμειναν τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά.

Διαφήμιση