Αρχική Θεραπείες Κικίλιας: Επανεκκίνηση των παιδικών μεταμοσχεύσεων νεφρού!

Κικίλιας: Επανεκκίνηση των παιδικών μεταμοσχεύσεων νεφρού!

0
Διαφήμιση

Με σημερινή δήλωσή του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την ευχάριστη είδηση της επανεκκίνησης μεταμοσχεύσεων νεφρού σε παιδιά, που είχε σταματήσει για 3 μήνες λόγω της πανδημίας.

Στην αρχή της δήλωσής του επεσήμανε: “Μέσα στην πανδημία, αποδείξαμε ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πέρα και πάνω από όλα. Οι αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού”. Και συνέχισε, “Στο πλαίσιο αυτό, από τον περασμένο Φεβρουάριο αδειοδοτήσαμε την επέκταση του προγράμματος Μεταμοσχεύσεων Νεφρού του Λαϊκού Νοσοκομείου και για Μεταμοσχεύσεις Νεφρού σε παιδιά, σε συνεργασία με το Παιδιατρικό Νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού“.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε τον προγραμματισμό έξι παιδιατρικών μεταμοσχεύσεων από ζώντα δότη εντός του έτους. Να σημειωθεί πως έως το Μάρτιο είχαν πραγματοποιηθεί 3 επιτυχημένες μεταμοσχεύσεις. Ενώ, ανέφερε πως σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, ενεργοποιείται η λίστα και για μεταμοσχεύσεις σε παιδιά από αποβιώσαντες δότες.

Κικίλιας: Επανεκκίνηση των παιδικών μεταμοσχεύσεων νεφρού!

Από τα 12 παιδιά που αναμένουν μεταμόσχευση από αποβιώσαντα δότη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, τα 5 που διαμένουν στη Νότια Ελλάδα πρόκειται να μεταφερθούν στη λίστα του Λαϊκού Νοσοκομείου.

Μάλιστα, ο κ. Κικίλιας, προκειμένου να καλυφθούν ελλείψεις που προϋπήρχαν σε μηχανικά μέσα στο Λαϊκό Νοσοκομείο, έδωσε εντολή στον Διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και στη Διοίκηση του Νοσοκομείου να προχωρήσουν άμεσα σε διαγωνισμό για τις σχετικές προμήθειες.

Διαφήμιση