Αρχική COVID-19 Καταργεί τους ελέγχους στα σύνορα της η Γερμανία

Καταργεί τους ελέγχους στα σύνορα της η Γερμανία

0
Αεροδρόμιο - Αναμονή- επιβατική κίνηση
Διαφήμιση

Την Τρίτη 16 Ιουνίου η Γερμανία καταργεί τους ελέγχους στα σύνορα της με Αυστρία, Γαλλία, Δανία και την Ελβετία. Παράλληλα δεν θα ελέγχει πλέον ταξιδιώτες που θα έρχονται με πτήσεις από την Ιταλία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ επισήμανε ότι αυτή η ρύθμιση δεν θα ισχύει για την Ισπανία για λόγους αμοιβαιότητας.

Οι έλεγχοι για τις πτήσεις από την Ισπανία θα αρθούν στις 21 Ιουνίου. Δηλαδή την ημέρα που η Μαδρίτη θα άρει τους δικούς της ελέγχους για ταξιδιώτες από τη Γερμανία.

Για ποιους ταξιδιώτες ισχύει η καραντίνα

Καταργεί τους ελέγχους στα σύνορα της η Γερμανία

Για εισερχόμενους ταξιδιώτες από τη Σουηδία στη Γερμανία εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών.

Αιτία για τη διατήρηση αυτού του μέτρου είναι ότι ο αριθμός νέων κρουσμάτων. Ανά 100.000 άτομα στη σκανδιναβική χώρα ξεπερνά τους 50, εντός διαστήματος επτά ημερών.

Ο κ. Ζεεχόφερ κατέστησε σαφές πως αν στο μέλλον ξεπεραστεί σε κάποια χώρα ή σε συγκεκριμένη περιοχή της ΕΕ αυτό το όριο, τότε η γερμανική κυβέρνηση θα επανεξετάσει αν θα πρέπει να επιβάλει συνοριακούς ελέγχους.

Τηλεδιάσκεψη με Ελλάδα και Κύπρο

Καταργεί τους ελέγχους στα σύνορα της η Γερμανία

Για τις χώρες εκτός ΕΕ εξακολουθούν να ισχύουν οι περιορισμοί εισόδου στη Γερμανία, προσωρινά ως τα τέλη Αυγούστου.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών διευκρίνισε αργότερα στο κυβερνητικό μπρίφινγκ ότι αυτή η ρύθμιση αφορά και την Τουρκία.

Το αν θα αλλάξει θα εξαρτηθεί και από την απόφαση της Κομισιόν αναφορικά με την είσοδο ταξιδιωτών στην ΕΕ από τρίτες χώρες.
Σύμφωνα πάντως με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες ο Τούρκος προέδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκοπεύει να επικοινωνήσει επ’ αυτού τηλεφωνικώς με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Στο ίδιο μπρίφινγκ εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας με συναδέλφους του από 12 κράτη-μέλη της ΕΕ, ανάμεσα τους ο Νίκος Δένδιας και ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στην ατζέντα των συνομιλιών θα είναι, ο συντονισμός των δράσεων προκειμένου να διασφαλιστούν ενόψει της έναρξης της τουριστικής σαιζόν ασφαλή διασυνοριακά ταξίδια στην Ευρώπη.

Σημείο αναφοράς των συνομιλιών είναι το “ταξιδιωτικό πακέτο” που έχει αποφασίσει η Κομισιόν τον Μάιο.

ΠΗΓΗ: dw

Διαφήμιση