Αρχική COVID-19 Καμπάνια κορωνοϊού – Ενημέρωση αναγνωστών και μήνυμα διαφάνειας

Καμπάνια κορωνοϊού – Ενημέρωση αναγνωστών και μήνυμα διαφάνειας

0
Κρίση
Διαφήμιση

ecozen site logo

Επειδή τα θεμέλια των δημοκρατικών θεσμών «τρίζουν» όταν διασύρεται ο κοινωνικός ρόλος του Τύπου.

Επειδή στην αρένα του κομματικού- και ενίοτε παραταξιακού – ανταγωνισμού σπιλώνονται πρόσωπα και υπολείψεις με το να «τσουβαλιάζονται» στο ίδιο σακί (βλ. ισοπεδωτικά σποτ και θύελλα δημοσιεύσεων /αναρτήσεων σε  ΜΜΕ και τα Social Media), καλοί-κακοί, έντιμοι-ανέντιμοι, αξιοπρεπείς και δόλιο.

Και  επειδή « ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»… αλλά ο «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»…

Δηλώνουμε- πρωτίστως προς τους αναγνώστες μας , αλλά και προς κάθε… καλόπιστο  ενδιαφερόμενο- ότι:

  • η ενημερωτική ιστοσελίδα www.ecozen.gr έλαβε από την κυβερνητική καμπάνια των 20 εκατ.ευρώ (αν και εφόσον διατέθηκε το σύνολο του ποσού;) μόλις το ποσό των 1000 ευρώ για δύο banner τον μήνα Μάϊο ήτοι το 0,0005% του συνολικού κονδυλίου!
  • Τιμολόγησε το συγκεκριμένο ποσό, ως όφειλε, με νόμιμα παραστατικά και ακόμη δεν πληρώθηκε για λόγους που υποθέτουμε ότι ισχύουν για όλους τους αποδέκτες ( 1232 ΜΜΕ) της σχετικής διαφήμισης.
  • Από την αρχή της πανδημίας το site www.ecozen.gr μπήκε στην πρώτη γραμμή της πρωτοφανούς αυτής υγειονομικής κρίσης  και έδωσε όλες τους τις δυνάμεις τη μάχη της ενημέρωσης, με έγκυρα  ρεπορτάζ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενημέρωση  σε πραγματικό χρόνο με ειδική ενότητα «Live: Οι τελευταίες εξελίξεις για τον Κορονοϊό» (συνεχίζεται και σήμερα) αλλά και με δωρεάν  αναρτήσεις( χωρίς κανένα οικονομικό όφελος)  των επίσημων ιστοσελίδων κρατικών φορέων που παρείχαν συνεχή ενημέρωση.
  • Παρ’ όλα αυτά ο site  www.ecozen.gr, δεν επιθυμεί να εμπλακεί στη μάχη που ξέσπασε στα media για τον τρόπο κατανομής και διάθεσης του κονδυλίου της καμπάνιας κορονοϊού και δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε σχολιασμό, από θέση αρχής, ύφους  και φιλοσοφίας της σελίδας.

Αναμένουμε όμως, και εμείς,  με ενδιαφέρον τη λίστα που προτίθεται – όπως έγινε γνωστό – να δώσει η κυβέρνηση, καθώς και τα ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια που η  διαφημιστική εταιρεία Initiative, προέταξε στην επιλογή των Μέσων.

Για την ιστορία

Υπολογιστής

Το ενημερωτικό site www.ecozen.gr ιδρύθηκε και λειτουργεί υπηρετώντας πιστά την αξία της ελεύθερης, αντικειμενικής και  ανεπηρέαστης από πολιτικές σκοπιμότητες ενημέρωσης  του αναγνωστικού του κοινού, προσεγγίζοντας με ευαισθησία τα μεγάλα κοινωνικά, επιστημονικά και περιβαλλοντικά  θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και τον κόσμο, στην εποχή εκρηκτικών οικολογικών και κοινωνικο-οικονομικών ανακατατάξεων.

Κατά την  καθημερινή ανανέωση των θεμάτων του, τηρεί με ιδιαίτερη ευαισθησία τον Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος αποφεύγοντας συνειδητά και συστηματικά, ψευδείς/εντυπωσιακές ειδήσεις και τίτλους, που παραπλανούν το αναγνωστικό κοινό, αυξάνουν μεν τα νούμερα  της αναγνωσιμότητας,  αλλά καταρρακώνουν  την  αξιοπιστία της πληροφόρησης που προσφέρει το Μέσο. 

Επίσης, τηρώντας πάντα την νομιμότητα, συγκαταλέγεται στον κατάλογο των πιστοποιημένων από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ενημερωτικών ιστοσελίδων, που αποτελούν το Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης (Άρθρα 52, 53 και 54 του Νόμου 4339/2015 ΦΕΚ Α’ 133) και έλαβε τον αριθμό Μητρώου 12691.  

Για όλους τους παραπάνω λόγους το διαδικτυακό ενημερωτικό μας έργο διακρίθηκε με το βραβείο Οικολογικής Ευαισθησίας Οικόπολις το 2015.

Τέλος , ευχαριστούμε το αναγνωστικό μας κοινό για την εμπιστοσύνη που μας περιβάλλει και τη δύναμη που μας δίνει με τα σχόλια του, ώστε  να συνεχίσουμε την προσπάθεια την αντικειμενικής, έγκαιρης και ακηδεμόνευτης  πληροφόρησης, παρά το εχθρικό – για τους ρομαντικούς της ενημέρωσης- περιβάλλον.

Διαφήμιση