Αρχική Ειδήσεις Ισραήλ: Η ατζέντα της αυριανής συνάντησης Μητσοτάκη – Νετανιάχου

Ισραήλ: Η ατζέντα της αυριανής συνάντησης Μητσοτάκη – Νετανιάχου

0
Μητσοτάκης Νετανιάχου Ιανυάριος 2020
Φωτογραφία του cnn.gr από τη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών Νετανιάχου, Μητσοτάκη, στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2020.
Διαφήμιση

Αύριο αναμένεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του ομολόγου του Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του πρωθυπουργού, συνοδεία 6 υπουργών και 2 υφιπουργών.

Η Ελλάδα είναι μία πολύ πολύ φιλική χώρα“, δήλωσε εν όψει της διήμερης επίσκεψης η Ιρις Αμπορ, επικεφαλής της υπηρεσίας για την Νότια Ευρώπη του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών κατά την διάρκεια συνομιλίας της με τους δημοσιογράφους. Ενώ ανέφερε την ατζέντα της συζήτησης.

“Θα συζητήσουμε το ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου Τραμπ, για θέματα ενέργειας, για τον (αγωγό φυσικού αερίου) Eastmed, για την σταθερότητα στην Μέση Ανατολή με έμφαση στο Ιράν και τον Λίβανο”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Ενώ, ενημέρωσε πως η συνάντηση των πρωθυπουργών θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη και την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, Γιαντ Βασέμ.

Ισραήλ: Η ατζέντα της αυριανής συνάντησης Μητσοτάκη - Νετανιάχου

Ισραηλινοί αξιωματούχοι διευκρίνισαν επίσης ότι το πρόγραμμα της ελληνικής αντιπροσωπείας δεν περιλαμβάνει επίσκεψη στην Ραμάλα, έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Συνάντηση Κορυφής Ελλάδας-Ισραήλ με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, έξι υπουργών και δύο υφυπουργών αναμένεται να επιβεβαιώσει τον στρατηγικό χαρακτήρα των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων και να ενισχύσει τη συνεργασία σε ένα ευρύ φάσμα τομέων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, protothema.gr

Διαφήμιση