Αρχική Ενέργεια ΔΕΣΦΑ: Ολοκληρώθηκε η διασύνδεση με τον TAP

ΔΕΣΦΑ: Ολοκληρώθηκε η διασύνδεση με τον TAP

0
Φυσικό αέριο, αγωγός TAP
ΞΑΝΘΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΙΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΑΠ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
Διαφήμιση

Την ολοκλήρωση του έργου διασύνδεσης με τον TAP εντός του έτους και την ανάθεση του συμβολαίου για την κατασκευή του νέου Σταθμού Φόρτωσης Βυτιοφόρων ΥΦΑ στη Ρεβυθούσα, με στόχο την ολοκλήρωση του έργου μέχρι το 2021, ανακοίνωσε ο ΔΕΣΦΑ, στο πλαίσιο σχετικής συζήτησης (“Pathways to Decarbonization”) που πραγματοποιήθηκε κατά το φετινό Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Μάλιστα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Nicola Battilana, περιέγραψε τον ρόλο των υποδομών φυσικού αερίου μεσοπρόθεσμα και μέχρι το 2030, καθώς και το ρόλο της Ελλάδας στην ενεργειακή μετάβαση. Ο κ. Battilana σημείωσε πως, στο μεσοδιάστημα και μέχρι το 2030 και ύστερα, το φυσικό αέριο αναμένεται να είναι το μοναδικό ορυκτό καύσιμο σε πολλούς τομείς της οικονομίας και πως θα στηρίξει την ενεργειακή μετάβαση με τρόπο αποδοτικό και κοινωνικά βιώσιμο.

Το πλάνο

ΔΕΣΦΑ: Ολοκληρώθηκε η διασύνδεση με τον TAP

O κ. Battilana ανάφερε επίσης πως ο ρόλος των υποδομών φυσικού αερίου θα πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω, ώστε να καλύψει ανάγκες που μέχρι σήμερα καλύπτονται πλήρως από λιγνίτη και άλλα καύσιμα, ώστε να είναι δυνατή η μεταφορά του βιομεθάνιου και -ύστερα από τις απαραίτητες τεχνολογικές και θεσμικές παρεμβάσεις- του υδρογόνου.

Όσο για το Δεκαετές Πλάνο Ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ, υπογράμμισε ότι στόχος είναι ο ΔΕΣΦΑ να είναι έτοιμος για το υδρογόνο και τα νέα πιλοτικά έργα, για την υλοποίηση των οποίων, η εταιρεία μπορεί να υποστηριχθεί από την εμπειρία των Ευρωπαίων μετόχων της, Enagas, Fluxys και Snam.

Ο ρόλος της Ελλάδας

ΔΕΣΦΑ: Ολοκληρώθηκε η διασύνδεση με τον TAP

Ο κ. Battilana, έδωσε έμφαση στον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας στην παρούσα ενεργειακή μετάβαση: “Το Ελληνικό ενεργειακό σύστημα πρέπει να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές, ώστε να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί για το 2030 και 2050. Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει οι πολιτικές να υλοποιηθούν επιτυχώς και να αναγνωριστούν ως απαραίτητο βήμα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος προς την ενεργειακή μετάβαση. Οι πολιτικές θα δώσουν ώθηση στη μείωση της χρήσης στέρεων καυσίμων, θα ενισχύσουν κάθε νέα ανάπτυξη ενεργειακών υποδομών με αυξημένη διασυνδεσιμότητα, καθώς και την περαιτέρω συμμετοχή των ενεργειακών αποθηκευτικών συστημάτων για τη σύζευξη τομέων και απόκριση της ζήτησης, μαζί με την ψηφιακή διαχείριση που πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή”.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην ανάγκη για συνεχή παρακολούθηση όλων των τεχνολογικών εξελίξεων και την υιοθέτηση στοχευμένων πολιτικών και μέτρων που μπορούν να υποστηρίξουν σταδιακά την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, όπως η χρήση νέων τεχνολογιών στην ενέργεια και η διαθεσιμότητα καθαρών καυσίμων και φιλικών προς το περιβάλλον, με ανταγωνιστικούς όρους αγοράς.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here