Αρχική Ειδήσεις Αλλαγή ημερομηνίας αγώνων “The Authentic Marathon Swim” (βίντεο)

Αλλαγή ημερομηνίας αγώνων “The Authentic Marathon Swim” (βίντεο)

0
αγωνες κολύμβηση
Διαφήμιση

Η ιστορική αθλητική διοργάνωση “The Authentic Marathon Swim“, λαμβάνοντας υπόψη τις συνέπειες της πανδημίας του COVID-19 σε όλο τον κόσμο, μεταφέρει την ημερομηνία διεξαγωγής της για τις 4-6 Σεπτεμβρίου 2020.

Το σπουδαίο ιστορικό αθλητικό γεγονός περιλαμβάνει αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης 10χλμ, 3χλμ, 1.5χλμ. και έναν παιδικό αγώνα 800μ. Θα διεξαχθούν, στο Πευκί Ευβοίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

Αγώνες για την ενίσχυση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος

The Authentic Marathon Swim date Οι αγώνες έχουν στόχο την τόνωση του αθλητικού τουρισμού της Βόρειας Εύβοιας και την ενίσχυση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε μια δύσκολη συγκυρία.

Η διοργάνωση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Είναι σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας. Για την ομαλή και ασφαλή τέλεση των αγώνων, με κύριο γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Η διοργάνωση θα εναρμονιστεί πλήρως με τις ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για το πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων.
Με στόχο την προστασία των κολυμβητών, των συνοδών και επισκεπτών της.

Early bird – Επιστροφή Χρημάτων

The Authentic Marathon Swim route

Οι ενδιαφερόμενοι κολυμβητές μπορούν να εκμεταλλευτούν την early bird προσφορά που ισχύει έως τις 30 Ιουνίου. Κάνοντας την εγγραφή τους με 20% έκπτωση στα 10χλμ και ανακαλύπτοντας τις ειδικές εκπτώσεις στα 3χλμ και 1.5χλμ.

Ο παιδικός αγώνας των 800μ. θα διεξαχθεί χωρίς κόστος συμμετοχής. Η διοργάνωση, προσφέρει τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων από ακύρωση εγγραφών, μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που είναι διαθέσιμη εδώ.

Όροι συμμετοχής

Στον κολυμβητικό αγώνα 10χλμ μπορούν να συμμετάσχουν άτομα άνω των 18 ετών. Αντίστοιχα, στις κολυμβητικές διαδρομές 3χλμ και 1.5χλμ μπορούν να συμμετάσχουν άτομα άνω των 14 ετών.

Για τη συμμετοχή κάθε ανήλικου αθλητή η γονική συναίνεση κρίνεται απαραίτητη. Επίσης, στον κολυμβητικό αγώνα 800μ μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά 9 έως 13 ετών.

Η διοργάνωση έχοντας ως γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια των αθλητών, θα παρέχει σε όλους σωσίβιο υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας. Αυτό δίνει ένα ακόμα κίνητρο στον συμμετέχοντα να επιλέξει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης.

Η κολυμβητική διαδρομή θα διεξαχθεί στα στενά του Αρτεμισίου. Με μέση θερμοκρασία νερού στους 23-26 βαθμούς Κελσίου. Στην ασφάλεια του αγώνα θα συμβάλλουν οι εξειδικευμένοι ναυαγοσώστες και τα ναυαγοσωστικά σκάφη.

Για τους κολυμβητές θα διαμορφωθούν διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων κολυμβητών. Θα υπάρχει και ξεχωριστή κατηγοριοποίηση για όσους φορούν ολόσωμη φόρμα κολύμβησης. Επίσης, θα υπάρχει χρονομέτρηση για όλους.

Ο αγώνας The Authentic Marathon Swim θα διεξαχθεί με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FINA.

Τις εντυπωσιακές κολυμβητικές διαδρομές του αγώνα έχει σχεδιάσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός κολύμβησης και τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Νίκος Γέμελος.

The Authentic Marathon Swim

«Ως Έλληνες οφείλουμε να θυμόμαστε πάντα την ιστορία μας και να προσπαθούμε να τη διατηρούμε αναλλοίωτη στο πέρας των χρόνων, δήλωσε ο κ. Γέμελος.
Η μαραθώνια κολύμβηση αποκτά και πάλι τη δική της ξεχωριστή σημασία και θέση. Δίνουμε την ευκαιρία σε κολυμβητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να επισκεφτούν το Αρτεμίσιο.

Και να ζήσουν από κοντά την εμπειρία της αυθεντικής μαραθώνιας κολύμβησης, προσφέροντας τους φυσικά απόλυτη ασφάλεια και μια μοναδική διαδρομή.

Προτεραιότητα μας είναι πάντα η υγεία όλων των αθλητών και για αυτό θα φροντίσουμε τηρώντας όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα».

Περισσότερες πληροφορίες για τις μεγάλες προσωπικότητες που θα λάβουν μέρος στον The Authentic Marathon Swim και τα πακέτα φιλοξενίας στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

The Authentic Marathon Swim 2

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας προώθησης του αγώνα, η διοργάνωση έχει ενταχθεί στο Global Swim Series (GSS) [που αριθμεί περισσότερους από 200 κολυμβητικούς αγώνες], προσελκύοντας ξένους αθλητές.

Ο αγώνας The Authentic Marathon Swim θα πραγματοποιηθεί με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και της Active Media Group.

Απολαύστε το promo video της διοργάνωσης

Διαφήμιση