Αρχική Μεταφορές Το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης είναι εδώ!

Το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης είναι εδώ!

0
Αυτοκίνητο
Διαφήμιση

Φαίνεται ότι έπρεπε να ξεσπάσει η πανδημία COVID-19 για να μπει επιτέλους και η Ελλάδα στην ψηφιακή εποχή! Από την αρχή της καραντίνας πολλές υπηρεσίες αναγκάστηκαν  να ψηφιοποιήσουν τις παροχές τους με συνοπτικές διαδικασίες, διευκολύνοντας και προστατεύοντας υπαλλήλους και πολίτες.

Μια από τις τελευταίες εξελίξεις είναι το ψηφιακό δίπλωμα στους επιτυχόντες στις εξετάσεις οδήγησης. Οι ειδοποιήσεις και το αντίγραφο της άδειας ικανότητας οδήγησης έχουν αποσταλεί στα email των νέων οδηγών, οι οποίοι μπορούν να κυκλοφορήσουν με τα οχήματά τους και να ασφαλιστούν. Ήδη εκδόθηκαν τα πρώτα 100 διπλώματα νέων οδηγών, ενώ η αποστολή των email έγινε μέσα σε ένα 24ωρο από την ημέρα των εξετάσεων.

Προσωρινό αλλά έγκυρο

Το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης είναι εδώ!

Το ψηφιακό δίπλωμα είναι προσωρινό και δεν υποκαθιστά το κανονικό δίπλωμα, ωστόσο οι επιτυχόντες δεν χρειάζεται να περιμένουν τέσσερις μήνες μέχρι να έρθει το πολυπόθητο χαρτί. Σημειώνεται ότι το ψηφιακό δίπλωμα ισχύει για οδήγηση εντός της ελληνικής επικράτειας.

«Η μεγάλη καινοτομία είναι ότι από τη στιγμή που πετύχεις στις εξετάσεις μπορείς να οδηγήσεις και να μην περιμένεις τέσσερις μήνες να σου έρθει ένα χαρτί», επισημαίνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Τα χαρακτηριστικά στο ψηφιακό δίπλωμα:

  1. Επώνυμο
  2. Όνομα
  3. Ημερομηνία Γέννησης
  4. Ημερομηνία εξέτασης οδηγού
  5. Ημερομηνία λήξης ψηφιακού διπλώματος
  6. Υπηρεσία που εκδόθηκε το δίπλωμα
  7. ΑΦΜ οδηγού
  8. Αριθμός Αδείας που θα βγει κατά την εκτύπωση
  9. Κατηγορία του διπλώματος
  10. Παρατηρήσεις (οδήγηση με γυαλιά)
  11. Κωδικός Υπουργείου για τη γνησιότητα
Διαφήμιση