Αρχική Μεταφορές Θεσσαλονίκη: Αύξηση δρομολογίων των λεωφορείων εν όψει καλοκαιριού

Θεσσαλονίκη: Αύξηση δρομολογίων των λεωφορείων εν όψει καλοκαιριού

0
epanomi (1)
Διαφήμιση

Είναι κοινό …μυστικό ότι η Θεσσαλονίκη υποφέρει από σοβαρές ελλείψεις στις αστικές συγκοινωνίες, με το Μετρό να έχει καταντήσει δυστυχώς το πιο σύντομο ανέκδοτο. Μετά τη χθεσινή επίσκεψη βέβαια του πρωθυπουργού στα ΚΤΕΛ και τη συνάντησή του με εκπροσώπους του ΟΑΣΘ, φάνηκε ότι η κυβέρνηση δίνει μεγάλη σημασία στη βελτίωση των συγκεκριμένων υπηρεσιών – αρκεί το ενδιαφέρον της να μην παραμείνει στην εθιμοτυπία.

Στο πλαίσιο αυτό, η απόφαση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), να αυξήσει τα δρομολόγια των λεωφορείων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού που επιθυμεί να επισκεφθεί τις κοντινές παραλίες, δίνει το στίγμα για όσα πρέπει να γίνουν στη συνέχεια και όχι μόνο ως προσωρινό μέτρο.

Η απόφαση

Λεωφορεία - ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Έτσι, ο ΟΣΕΘ μέσω της συνεργασίας του με τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης αλλά με και τον ΟΑΣΘ ως βασικό πάροχο, τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου θα εφαρμόσει το πρόγραμμα δρομολογίων της θερινής περιόδου για τις λεωφορειακές γραμμές Νο 69 «Α.Σ.ΙΚΕΑ – Έπανομή», Νο 72 «Α.Σ.ΙΚΕΑ-Ν.Μηχανιώνα» και Νο 77Η «Επανομή-Ποταμός».

Η ενίσχυση των δρομολογίων σε περιοχές αυξημένης ζήτησης κρίθηκε επιτακτική και ως μέτρο αποφυγής του συνωστισμού στο πλαίσιο της προφύλαξης από τον νέο κορωνοϊό COVID-19.

«Ξεδιπλώνουμε τη βεντάλια της εξυπηρέτησης και δημιουργούμε σταδιακά τις προϋποθέσεις ανάκτησης της εμπιστοσύνης στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, αφού η συνεργασία ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ μας δίνει τέτοιες δυνατότητες. Είναι μια ελάχιστη προσφορά στους μετακινούμενους πολίτες που επιθυμούν να πάρουν γεύσεις δροσιάς τα καλοκαιρινά σαββατοκύριακα», δήλωσε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας.

Τα δρομολόγια

MMM
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
  • Η λεωφορειακή γραμμή Νο 69 της Επανομής τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου από (55) δρομολόγια θα εκτελεί (70) δρομολόγια (26% αύξηση).
  • Η λεωφορειακή γραμμή Νο 72 της Μηχανιώνας όλα τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου από (88) θα εκτελεί (107) δρομολόγια (20% αύξηση).
  • Επίσης, η λεωφορειακή γραμμή Νο 77Η (τοπικό της Επανομής προς την παραλία του Ποταμού), ήδη από το προσεχές (τελευταίο) Σαββατοκύριακο του Μαΐου και όλα τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου, μετά και από αίτημα του Δ. Θερμαϊκού, από 8 δρομολόγια θα εκτελεί 17 (σχεδόν στο διπλάσιο) σε αυξημένες συχνότητες, με πλήρη και ποιοτική εκτέλεση δρομολογίων.
  • Για τις καθημερινές της θερινής περιόδου, θα υπάρξουν νέες προσαρμογές αναλόγως με τη ζήτηση που θα αξιολογηθεί σχετικά.
Διαφήμιση