Αρχική Περιβάλλον “6 για έξω”: Πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για βιώσιμες πόλεις

“6 για έξω”: Πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για βιώσιμες πόλεις

0
Ποδηλατόδρομοι, προσωρινός ποδηλατόδρομος Βερολίνο
Διαφήμιση

Με το σύνθημα «6 για έξω», δανεισμένο από την περίοδο της καραντίνας και το μήνυμα  6 προς το 13033 για άσκηση και βόλτα με κατοικίδιο, η ΚΕΔΕ βάζει μπρος έξι δράσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της ζωής στις πόλεις.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρός της Δημήτρης Παπαστεργίου, οι δράσεις προβλέπουν: δημιουργία ποδηλατοδρόμων, τοπικές ψηφοφορίες και πεζοδρομήσεις για να ξαναγίνουν οι πόλεις μας ανθρώπινες.

Επιδίωξη είναι οι δράσεις να αναπτυχθούν σε όλη τη χώρα, ξεκινώντας πιλοτικά με όσους δήμους είναι ήδη έτοιμοι να προχωρήσουν και επιδιώκοντας σταδιακά η συμμετοχή να γίνει καθολική.

Συμμετοχή των πολιτών

6 για έξω

Η πρωτοβουλία, που θα συζητηθεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στοχεύει στην άμεση συμμετοχή των πολιτών στη διαβούλευση. Αναγκαία προϋπόθεση για να πετύχει το νέο αυτό εγχείρημα, είναι να υλοποιηθεί μαζί τους, με τη συμμετοχή τους στη διαβούλευση, με τη συνεργασία τους στο σχεδιασμό και την αποδοχή και τη συναίνεσή τους στην υλοποίηση.

Οι 6 δράσεις

ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ3

  • Τοπικές ψηφοφορίες για προτάσεις βιώσιμων αναπλάσεων.
  • Τουλάχιστον μία πεζοδρόμηση ή δημιουργία ποδηλατοδρόμου στους Δήμους που θα συμμετέχουν, για ελάχιστο διάστημα 6 μηνών.
  • Δημιουργία μιας βόλτας ή ποδηλατικής διαδρομής μήκους 13.033 μέτρων.
  • Διοργάνωση Ποδηλατάδας στις 03/06, παραμονές της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
  • Ανάληψη μέτρων από πλευράς Δήμων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης στα ποδήλατα και την αύξηση της χρήσης των ηλεκτρικών ποδηλάτων από τους πολίτες.
  • Τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων, σε όλους τους Δήμους.
Διαφήμιση