Αρχική COVID-19 Επανεκκινούν οι υπαίθριες αγορές μετά το lockdown

Επανεκκινούν οι υπαίθριες αγορές μετά το lockdown

0
υπαίθριες αγορές

Επαναλειτουργούν, εννοείται με συγκεκριμένους κανόνες, από Δευτέρα 1η Ιουνίου οι κυριακάτικες αγορές, οι εμποροπανηγύρεις και λοιπές αγορές.

Όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, από το επίσημο λογαριασμό του στο Twitter: «Χθες, κατόπιν έγκρισης της ειδικής επιτροπής επιστημόνων και με εφαρμογή των αυστηρών κανόνων λειτουργίας που ισχύουν για τις λαϊκές αγορές, επανεκκινούν από 1/6 οι Κυριακάτικες αγορές, οι εμποροπανηγύρεις και λοιπές αγορές του άρθρου 38 του νόμου 4497/17».

Οι κανόνες

Επανεκκινούν οι υπαίθριες αγορές μετά το lockdown

Οι κυριακάτικες και λοιπές αγορές θα επαναλειτουργήσουν με τους κανόνες λειτουργίας που ισχύουν στις λαϊκές. Δηλαδή:

  1. Σε κάθε υπαίθρια αγορά, από τους πωλητές που δραστηριοποιούνται σε αυτήν σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό 50%, ανά κατηγορία πωλητών.
  2. Στις περιοχές όπου λειτουργούν παράλληλες υπαίθριες αγορές σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 4682/2020 (Α’ 76) δεν εφαρμόζεται το 1.
  3. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων ορίζεται σε 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο ελεύθερο από αντικείμενα.
  4. Οι φορείς λειτουργίας των υπαίθριων αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες κάθε φορά πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις υπαίθριες αγορές ευθύνης τους για την περ. α’ της παρ. 1.
  5. Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ορίζεται αρμόδια για την επιβολή των μέτρων της παρ. 1, μετά από βεβαίωση της παράβασης μη τήρησης αυτών από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα όπως ορίζονται στον ν. 4177/2013 (Α’ 173).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here