Αρχική Ειδήσεις Έχτισε στην άμμο τον Παρθενώνα άγνωστος ξένος τουρίστας

Έχτισε στην άμμο τον Παρθενώνα άγνωστος ξένος τουρίστας

0
Γλυπτό από Άμμο - Πάρος
Διαφήμιση

Ένα εντυπωσιακό γλυπτό σαν έργο τέχνης από άμμο κοσμεί την παραλία Μαρτσέλο της Πάρου. Εδώ και καιρό μάλιστα, κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η μαγευτική φωτογραφία, ωστόσο ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ποιος το έφτιαξε, αλλά σίγουρα έχει κάνει θραύση.

Υπάρχουν κάποιες φήμες που κυκλοφορούν και λένε ότι ο καλλιτέχνης είναι Γερμανός τουρίστας, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι ο δημιουργός είναι Ιταλός, μιας και εικονίζεται ένα αρχαιοελληνικό κτίριο που μοιάζει με τον Παρθενώνα και ένα δεύτερο κτίριο που μοιάζει με το Κολοσσαίο.

Η φωτογραφία έχει ήδη χιλιάδες κοινοποιήσεις στο διαδίκτυο, αφού είναι ένα εντυπωσιακό έργο. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που φωτογραφίες με «κάστρα» στην άμμο εντυπωσιάζουν. Κατά καιρούς κυκλοφορούν μοναδικές κατασκευές από ταλαντούχους καλλιτέχνες που χτίζουν εφήμερα παλάτια.

Με μια απλή αναζήτηση μπορεί να βρει κανείς και οδηγίες για το πώς να χτίσει εντυπωσιακούς πύργους στην άμμο, αν και μάλλον πρώτα χρειάζεται ταλέντο, το οποίο δεν διδάσκεται. Σύμφωνα με αυτές: Αρχικά πρέπει να βρεθεί το κατάλληλο σημείο, που να είναι κοντά στο νερό, αλλά να μην κινδυνεύει να διαλυθεί από αυτό, καθώς ένα και μόνο μεγάλο κύμα μπορεί να καταστρέψει τον κόπο πολλών ωρών και ημερών. Γι’ αυτό το λόγο, ο χώρος πρέπει να οριοθετηθεί και «πατηθεί» ώστε να είναι επίπεδος.

Στη συνέχεια χρειάζεται μεγάλη ποσότητα άμμου που θα γίνει ένας άμορφος πύργος και θα αποτελέσει τη βάση του έργου. Στη συνέχεια με σπάτουλες ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα γίνονται οι λεπτομέρειες. Σημαντική συμβουλή είναι να κρατιέται το γλυπτό, βρεγμένο, ώστε να μη διαλύεται. Για το λόγο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδικό μπουκάλι- ψεκαστήρι. Οι οδηγίες όπως πάντα είναι εύκολες. Η υλοποίηση όμως;

ΠΗΓΕΣ: i-diakopes.gr

Διαφήμιση