Αρχική COVID-19 Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020: Τι ανοίγει από σήμερα – Τι θα γίνει...

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020: Τι ανοίγει από σήμερα – Τι θα γίνει με τα σχολεία

0
Εστιατόριο
Διαφήμιση

Ήρθε και το 4ο “κύμα” άρσης των περιοριστικών μέτρων με το άνοιγμα σήμερα Δευτέρα 25 Μαΐου, των εστιατορίων, των μπαρ και των καφέ.

Βέβαια, οι επιχειρήσεις καλούνται να προσαρμοστούν στις αυστηρές προδιαγραφές της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, στις οποίες περιλαμβάνονται απολυμάνσεις, καθαρισμοί, χρήση μάσκας από όλο το προσωπικό και πρωτίστως τήρηση των αποστάσεων και πλύσιμο των χεριών.

Οι προϋποθέσεις

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020: Τι ανοίγει από σήμερα - Τι θα γίνει με τα σχολεία

  • Η αναλογία που ισχύει είναι ένας (1) πελάτης ανά δύο (2) τ.μ.
  • Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας του κυρίως χώρου.
  • Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών, σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων, από 70 εκατοστά έως 1,70 μέτρα.
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι (6) άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.

Οι μετακινήσεις

Η 25η Μαϊού αποτελεί ημερομηνία-ορόσημο και για τις μετακινήσεις, καθώς επιτρέπεται στο εξής η μετακίνηση από και προς όλα τα νησιά της χώρας.

Τα σχολεία

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020: Τι ανοίγει από σήμερα - Τι θα γίνει με τα σχολεία

Σήμερα επίσης αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως και το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και οι βρεφονηπιακών σταθμών από την 1η Ιουνίου. Εξάλλου όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, «η εμπειρία από το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων ήταν θετική και τα πράγματα κύλισαν ομαλά», οπότε η επόμενη κίνηση θεωρείται ασφαλής.

Τα ΑΕΙ

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020: Τι ανοίγει από σήμερα - Τι θα γίνει με τα σχολεία

Όσον αφορά τα προγράμματα της εξεταστικής περιόδου των φοιτητών, ώστε να πραγματοποιηθούν δια ζώσης εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις και να ολοκληρωθεί το εξάμηνο.

Με οδηγό την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εξεταστική περίοδο, υποχρεωτική είναι η μάσκα στο σύνολο των κλειστών χώρων.

Ειδικότερα, για τους φοιτητές των προγραμμάτων σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου των ΑΕΙ, των οποίων η εκπαιδευτική διαδικασία περιλαμβάνει εργαστηριακές ασκήσεις εκτός χώρων υπηρεσιών υγείας, οι οποίες δεν δύνανται να διεξαχθούν με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, εφαρμόζονται τα εξής:

  • Οι ομάδες των φοιτητών για τη διεξαγωγή των εργαστηριακών ασκήσεων είναι υποχρεωτικά ολιγομελείς.
  • Ο ακριβής αριθμός καθορίζεται λαμβάνοντας υπόψη ότι στον χώρο διεξαγωγής των εργαστηριακών ασκήσεων θα πρέπει να εξασφαλίζεται η διατήρηση απόστασης ενός και μισού (1,5) μέτρου μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, ήτοι φοιτητών και διδακτικού προσωπικού.
Διαφήμιση