Αρχική Επιλεγμένα Αλλάζουν όψη πολλά σημαντικά κτίρια στην Αττική

Αλλάζουν όψη πολλά σημαντικά κτίρια στην Αττική

0
Αλλάζουν όψη πολλά σημαντικά κτίρια στην Αττική

Μια σειρά από σημαντικά πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά θέματα, τα οποία περιλαμβάνουν αποκαταστάσεις διατηρητέων κτιρίων στην Αττική, αισθητικές βελτιώσεις όψεων, αλλά και αλλαγές χρήσεων, εγκρίθηκαν από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη.

Τα ακίνητα στην Αττική

Αλλάζουν όψη πολλά σημαντικά κτίρια στην Αττική

Μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν οι μελέτες για:

  • Την αποκατάσταση και θέση σε χρήση του διατηρητέου συγκροτήματος Βυρσοδεψίου του 19ου αιώνα καθώς και τη μετατροπή του σε τουριστικό κατάλυμα ιδιαίτερης ταυτότητας τεσσάρων αστέρων, 34 κλινών.
  • Την αποκατάσταση του διατηρητέου κτηρίου, επί των οδών Παναγή Τσαλδάρη 12 (πρώην Πειραιώς) και Γερανίου, με τον καθορισμό συμπληρωματικών ειδικών όρων και χρήσης για την μετατροπή του σε Ξενώνα Φιλοξενίας Νέων.
  • Εγκρίθηκαν επίσης οι όψεις του νέου εργοστασίου παραγωγής χάρτου – κατ’ επέκταση υφιστάμενου βιομηχανικού κτιρίου στην εκτός σχεδίου περιοχή Τσεφλίκι-Περιβόλια στον Δήμο Τανάγρας.

Το Συμβούλιο έκρινε ότι οι μελέτες για τα προαναφερόμενα διατηρούν και αναδεικνύουν τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα των κτηρίων, αναβαθμίζουν την αισθητική και την ποιότητά τους και ανταποκρίνονται στις σύγχρονες σχεδιαστικές απαιτήσεις.

Οι υπόλοιπες παρεμβάσεις

Αλλάζουν όψη πολλά σημαντικά κτίρια στην Αττική

Εγκρίθηκαν παράλληλα, οι παρεμβάσεις στα εξής χαρακτηρισμένα διατηρητέα:

  • Στο κτήριο επί των οδών Σωτήρος Διός και Πραξιτέλους στον Δήμο Πειραιά, που έχει χαρακτηρισθεί για τις όψεις τους από το Υπουργείο Πολιτισμούς και Αθλητισμού “έργο τέχνης”.
  • Στο κτήριο επί της οδού Βαλτετσίου 17.
  • Στο κτήριο επί των οδών Τομπάζη 2 και Κριεζή του Δήμου Αθηναίων.
  • Στο κτήριο επί της οδού Aκαδημίας 14 του Δήμου Αθηναίων.
  • Σε κατασκευές στο τμήμα διατηρητέου κτηρίου επί των οδών Σαρρή 11 και Ρήγα Παλαμήδη, στην περιοχή Ψυρρή, του Δήμου Αθηναίων.
  • Επίσης, εγκρίθηκε η τροποποίηση σχεδίων αρχιτεκτονικής μελέτης, που αφορά στο ακίνητο επί των οδών Τουρναβίτου και Αγ. Ασωμάτων στον Δήμο Αθηναίων, με στόχο να προωθηθεί και να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο για την αναβάθμιση του ευρύτερου πολεοδομικού περιβάλλοντος.
  • Τέλος, εγκρίθηκε η «Ανέγερση νέας Βιομηχανικής μονάδας», MegaplastS.A., στο Μεσοβούνι  Θηβών, του Νομού Βοιωτίας.
Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here