Αρχική COVID-19 Σχεδιασμός για πτήση υδροπλάνων στην Ελλάδα εντός του 2020

Σχεδιασμός για πτήση υδροπλάνων στην Ελλάδα εντός του 2020

0
Υδροπλάνα

Σταθερή στην προσήλωση της για απογείωση των υδροπλάνων στις ελληνικές θάλασσες εντός του 2020, παραμένει η εταιρία Hellenic Seaplanes, παρά την πανδημία του κορονοϊού. Σ’ αυτό βοηθάει η εικόνα της Ελλάδας που πήρε έγκαιρα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.

Οι περιορισμοί που προκύπτουν από την πανδημία σε όλο τον κόσμο και το ντόμινο επιπτώσεων που φέρνει σε πολλούς κλάδους, όπως αυτών των μεταφορών, ίσως να μην επιτρέψουν στη Hellenic Seaplanes μια δυναμική είσοδο την καλοκαιρινή περίοδο αυτού του έτους, αλλά παραμένει σταθερή στην επιδίωξη των πτήσεων υδροπλάνων εντός του 2020.

Αυτή η αισιοδοξία πηγάζει και από έναν άλλον όμως παράγοντα, τα έγκαιρα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, από την Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά και η σοβαρή και μαζική αντιμετώπισή τους από τους πολίτες. Το γεγονός αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο αλλά έχει εκθειαστεί από τα διεθνή ΜΜΕ, προβάλλοντας συχνά την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ελλάδας την περίοδο αυτή, σε σχέση με τις υπόλοιπες Μεσογειακές χώρες που βρίσκονται σε ιδιαίτερα δραματική θέση.

«Θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε και να χτίζουμε σε όσα έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα, ώστε να διασφαλίσουμε ότι προχωρά με συνέπεια ο σχεδιασμός μας για την υλοποίηση του προγραμματισμού μας για το 2020», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικόλας Χαραλάμπους πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes.

Yδροπλάνα Hellenic Seaplanes

Σημαντική πρόοδος έχει γίνει στην επικαιροποίηση σύμφωνα με τον νέο νόμο των τεχνικών φακέλων των υδατοδρομίων για όλο το δίκτυο, με τα πρώτα αποτελέσματα να αποστέλλονται άμεσα από την υπηρεσία αξιολόγησης των υδατοδρομίων του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών παρά τις δυσκολίες και δυσλειτουργίες που επιφέρει η πανδημία.

Οι κινήσεις του κυβερνητικού μηχανισμού δεν σταματάνε εδώ. Πριν από μερικές μέρες, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προχώρησε στην έγκριση του περιεχομένου του εκπαιδευτικού προγράμματος, της διαδικασίας, του τύπου πιστοποίησης και της εκπαίδευσης για το προσωπικό των υδατοδρομίων όπου δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Υδατοδρόμια

Πέρα από την άμεση ανταπόκριση στα θέματα αξιολόγησης των υδατοδρομίων το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών μέσω του Υφυπουργού κ. Κεφαλογιάννη ξεκαθαρίζει με την χθεσινή διευκρινιστική εγκύκλιο τις διαδικασίες αδειοδότησης υδατοδρομίων, περιβαλλοντικά θέματα καθώς και τις εγκρίσεις που απαιτούνται, επισπεύδοντας τον χρόνο υλοποίησης του δικτύου.

Η Hellenic Seaplanes, πλήρως εναρμονισμένη με το περιεχόμενο του νέου νόμου περί ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίων (v.4663/2020), ολοκλήρωσε την επικαιροποίηση των τεχνικών φακέλων που αφορούν έργα που έχει αναλάβει έως τώρα και στη συνέχεια προέβη στην κατάθεσή τους στο υπουργείο για τα κάτωθι υδατοδρόμια:

  • Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε
  • Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε
  • Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας
  • Υδατοδρόμιο Σκύρου
  • Υδατοδρόμιο Τήνου
  • Υδατοδρόμιο Σητείας
  • Υδατοδρόμιο Χίου
  • Υδατοδρόμιο Αμφιλοχίας

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των 21 υδατοδρομίων του διαγωνισμού της περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου, προχωρά η αδειοδότηση των υδατοδρομίων Ναυπλίου και της Νέας Κίου, ενώ στην τελική τους φάση βρίσκονται οι τεχνικοί φάκελοι των πέντε υδατοδρομίων του Οργανισμού Λιμένος Εύβοιας και συγκεκριμένα της Χαλκίδας, της Αιδηψού, της Καρύστου, Αλιβέρη και της Κύμης.

Ακόμη σε σχετική ανακοίνωση, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

«Η Hellenic Seaplanes οφείλει να ακολουθήσει το σχεδιασμό της»

Yδροπλάνα Hellenic Seaplanes

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes κ. Νικόλας Χαραλάμπους αναφέρει σε τηλεοπτική συνέντευξη του, σχετικά με τις αναβολές που φέρνει ο κορονοϊός στην έλευση των υδροπλάνων στη χώρα μας: «Ο σύγχρονος κόσμος βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις με την πανδημία του κορονοϊού και από αυτόν τον κλοιό δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και ο επιχειρηματικός κόσμος. Αναφορικά με τον κλάδο μας (τον κλάδο των υδροπλάνων) η προσπάθεια της κυβέρνησης να στηρίξει τον τομέα των υδροπλάνων επισφραγίστηκε με την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου και η Hellenic Seaplanes οφείλει να ακολουθήσει το σχεδιασμό της, παρά τις καθυστερήσεις και τις αντικειμενικές δυσκολίες, με μόνο στόχο να πραγματοποιηθούν πτήσεις με υδροπλάνο ξανά στην Ελλάδα, μέσα στο 2020».

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πλάνο της Hellenic Seaplanes, πέρα από τη διευθέτηση των απαραίτητων διαδικασιών που αφορούν τα υδατοδρόμια, επεκτείνεται στο σύστημα κρατήσεων το οποίο βρίσκεται σε φάση πιλοτικών δοκιμών και αναβαθμίσεων με απώτερο στόχο να είναι σύντομα διαθέσιμο μέσω της εταιρικής ιστοσελίδας, καθώς και νέες στρατηγικές συνεργασίες δρομολογούνται με τουριστικές εταιρίες για τη δημιουργία από κοινού περιηγητικών πακέτων, με εταιρίες μεταφορών, με εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας, καθώς και με συνεργάτες που θα ενσωματώσουν καινούργιες εφαρμογές και υπηρεσίες στα υδροπλάνα και υδατοδρόμια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here