Αρχική Υγεία - Διατροφή Έμπρακτη αλληλεγγύη από δεκάδες εθελοντές αιμοδότες

Έμπρακτη αλληλεγγύη από δεκάδες εθελοντές αιμοδότες

0
Αιμοδοσία, αίμα

Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον συνάνθρωπο έδειξαν οι δεκάδες εθελοντές αιμοδότες που προσήλθαν σήμερα Μ. Τρίτη στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου, στην αιμοδοσία που διοργάνωσαν ο Δήμος Χαλανδρίου, ο Σύλλογος των Εργαζομένων στο Δήμο και οι Πρόσκοποι Χαλανδρίου, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Την αιμοληψία διενέργησε ομάδα γιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου Αλεξάνδρας. Παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Κώστας Ευθυμίου, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενα Χριστούλη, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Τομέα Υγείας Γιάννης Λαδόπουλος και η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Κατερίνα Μπαλάσκα.

Έμπρακτη αλληλεγγύη από δεκάδες εθελοντές αιμοδότες Έμπρακτη αλληλεγγύη από δεκάδες εθελοντές αιμοδότες

Οι εθελοντές αιμοδότες πριν προσέλθουν για την αιμοληψία είχαν λάβει ενημερωτικό υλικό για την ασφάλεια του αίματος έναντι της λοίμωξης από το νέο κορονοϊό αλλά και για τις προϋποθέσεις που έπρεπε να πληρούν για να συμμετάσχουν.

«Δεδομένης της σοβαρής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας και της επιτακτικής ανάγκης για αίμα, οι συμπολίτες μας που προσήλθαν σήμερα για να δώσουν αίμα, μας πρόσφεραν ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας. Η επιλογή τους ήταν μια πράξη αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, μια πράξη ανθρωπιάς και ένας τρόπος να μας δείξουν ότι μπορούμε να νικήσουμε το φόβο της πανδημίας. Τους ευχαριστούμε πολύ. Ευχαριστούμε επίσης και όλους εκείνους οι οποίοι από τώρα έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για την επόμενη αιμοδοσία», δήλωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος αναφερόμενος στη μεγάλη προσέλευση των εθελοντών.

Θυμίζουμε ότι με απόφαση δημάρχου το Κέντρο Νεότητας του Δήμου (Αντιγόνης και Δαναΐδων) έχει παραχωρηθεί στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, προκειμένου να χρησιμοποιείται για αιμοληψίες, για όσο διάστημα βρίσκεται σε έξαρση η επιδημία του κορονοϊού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here