Αρχική COVID-19 Το μήνυμα του ’21 στην εποχή του κορονοϊού

Το μήνυμα του ’21 στην εποχή του κορονοϊού

0
25η μαρτίου
Διαφήμιση

Ο εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, έχει φέτος ένα τελείως διαφορετικό νόημα για τους Έλληνες απανταχού της γης.

Εν μέσω φονικής πανδημίας, που πλήττει τη χώρα μας αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, ο φετινός εορτασμός  γίνεται η καλύτερη αφορμή για μας τους Έλληνες να στείλουμε ξανά σε ολόκληρο τον κόσμο, το μήνυμα της  αρετής και της  πάλης για το ύψιστο αγαθό της ανθρώπινης ύπαρξης, την Ελευθερία.

Γιορτάζουμε την εθνική μας εορτή, σε καραντίνα, χωρίς εμβατήρια και παρελάσεις. Την ίδια στιγμή η πατρίδα μας αντιμετωπίζει την πλέον προκλητική επιθετικότητα της Τουρκίας, που συνεχίζει να “εξάγει” στην Ελλάδα  την ανικανότητα της να προστατέψει το λαό της από τον παγκόσμιο αόρατο εχθρό του κορονοϊού.

Θέλουμε κι άλλους λόγους για να υψώσουμε όλοι μαζί τη φωνή μας, σήμερα 25η Μαρτίου 2020, στις 12 το μεσημέρι;  

Ο καθένας από το σπίτι του, μπροστά από την σημαία μας, ας τραγουδήσουμε τον Εθνικό μας ύμνο και χαιρετίσουμε την Ελλάδα  που υπομένει, που «για λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά».

Ας χαιρετίσουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που δίνουν τη μάχη της ζωής στα νοσοκομεία. Αλλά και τους αστυνομικούς και τους στρατιώτες μας, που απωθούν από τα σύνορα μας  με σθένος τον μόνιμο εχθρό του Ελληνισμού.

Ας υμνήσουμε την ελευθερία μας, το υπέρτατο αυτό αγαθό που τόσα χρόνια, αλόγιστα  απολαμβάνουμε, αλλά…ουδέποτε  το αξιολογήσαμε ως οφείλαμε.

Κάτι τέτοιες στιγμές ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε απόγονοι γενναίων επαναστατών, που κάποτε λογίζονταν «τρελοί» όταν-200 χρόνια πριν – σήκωσαν το κεφάλι και τα όπλα στην μεγαλύτερη ,της εποχής, αυτοκρατορία.

 Έχουμε πράγματι δύο ανοιχτά μέτωπα: Έναν αόρατο και ύπουλο εχθρός που πλανάται έξω από το σπίτι μας απειλώντας την υγεία και τη ζωή  μας.

25η Μαρτίου

Κι άλλον έναν γνώριμο από τα βάθη στης ιστορίας μας, εχθρικό γείτονα.

Το μόνο όμως που μπορεί να κάμψει τους Έλληνες είναι ο διχασμός και ο φόβος στην καρδιά μας. Αυτά πρέπει να παλέψουμε. Με φόβο και διχόνοια καμία μάχη δεν κερδήθηκε. Και αυτός ο πόλεμος  θέλει αρετή, σύνεση και γενναιοψυχία. Ενότητα, αλληλεγγύη και υπακοή στους κανόνες για το συλλογικό καλό.

Πάνω από όλα, θέλει  το μοναδικό στον κόσμο Ελληνικό φιλότιμο.Έτσι θα νικήσουμε και σύντομα θα ξαναφωνάξουμε: « …και σαν πρώτα ανδριωμένοι, χαίρε ω χαίρε Ελευθεριά».

#Μένουμε σπίτι χωρίς φόβο

  • Με διάθεση ενδοσκόπησης. Γιατί σήμερα, περισσότερο από άλλοτε, μπορούμε να σκεφτούμε και να επανεκτιμήσουμε παραδοσιακές αρχές και αξίες, που απερίσκεπτα περιφρόνησε ο σύγχρονος τρόπος ζωής.
  • Να αναζητήσουμε το πραγματικό νόημα της ζωής. Πέρα από την ματαιοδοξία του καταναλωτικού συστήματος, που χτίσαμε υποδουλώνοντας την πνευματική υπόσταση του ανθρώπου στο όνομα μιας  επίπλαστης ευημερίας.
  • Να κατανοήσουμε σε βάθος, τι πραγματικά σημαίνει έλλειψη ελευθερίας, και γιατί οι ηρωικοί πρόγονοι μας αγωνίστηκαν για αυτήν μέχρι το θάνατο.

25η Μαρτίου

Γιατί έχουμε πλέον τον λόγο και … πρωτίστως το χρόνο, που στερήσαμε από τη δημιουργική και γόνιμη σκέψη.

«Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» είπε ο Ρήγας Φεραίος. Πότε πριν είχαμε, άραγε, το χρόνο να συλλογιστούμε ελεύθερα;Τα ιδεώδη της Ελληνικής επανάστασης σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ …Ενωμένοι όλοι μαζί σε μια γροθιά μπορούμε να βγούμε και πάλι νικητές.

Σχετικά θέματα:

Διαφήμιση