Αρχική Διάστημα «Perseverance»: Ποιο είναι το νέο ρόβερ της NASA που θα σταλεί στον...

«Perseverance»: Ποιο είναι το νέο ρόβερ της NASA που θα σταλεί στον Άρη;

0
Ρομπότ NASA

Μία νέα ρομποτική τεχνολογία είναι έτοιμη να κάνει την πρώτη ταξιδιωτική του αποστολή στον κόκκινο πλανήτη, που θα διαρκέσει 7 μήνες για να φθάσει.

Πρόκειται για το “Perseverance” (Επιμονή ή Καρτερία). Αυτό είναι το νέο επίσημο όνομα του ρόβερ της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), το οποίο προγραμματίζεται να εκτοξευθεί φέτος τον Ιούλιο με ένα πύραυλο Atlas V και να φθάσει στον Άρη το Φεβρουάριο του 2021. Το ρόβερ, που έως τώρα ήταν γνωστό ανεπίσημα ως “Mars 2020”, θα αναζητήσει ίχνη παλαιάς μικροβιακής ζωής, θα μελετήσει το κλίμα και τη γεωλογία του γειτονικού πλανήτη και θα συλλέξει δείγματα πετρωμάτων και σκόνης.

Η NASA πραγματοποίησε έναν διαγωνισμό στον οποίο υποβλήθηκαν περισσότερες από 28.000 προτάσεις για το όνομα του ρόβερ και τελικά επιλέχθηκε η πρόταση ενός μαθητή από τη Δ.Βιρτζίνια. «’Επιμονή’ είναι ένα δυνατό όνομα, επειδή σημαίνει να κάνεις πρόοδο παρά τα εμπόδια», δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας της NASA Τόμας Ζερμπούχεν.

Το ρομποτικό ρόβερ βάρους 1.043 κιλών θα διαθέτει διάφορα επιστημονικά όργανα, όπως ραντάρ που θα του επιτρέψει να «βλέπει» κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, φασματόμετρα για να μετρά τη σύνθεση του αρειανού εδάφους, κάμερες για κοντινές και πανοραμικές λήψεις, μια συσκευή παραγωγής οξυγόνου από διοξείδιο του άνθρακα της αρειανής ατμόσφαιρας, καθώς και ένα μικρό ελικόπτερο-drone, το πρώτο που θα σταλεί σε άλλο πλανήτη.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here