Αρχική Μεταφορές Λουξεμβούργο: Ελεύθερες οι μετακινήσεις στις δημόσιες συγκοινωνίες

Λουξεμβούργο: Ελεύθερες οι μετακινήσεις στις δημόσιες συγκοινωνίες

0
Τραμ
Διαφήμιση

Τυχεροί στάθηκαν οι πολίτες του Λουξεμβούργου και όσοι Ευρωπαίοι την επισκέπτονται, καθώς οι μετακινήσεις τους θα γίνουν πιο ευχάριστες και οικονομικές, αφού δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν εισιτήριο.

Από την Κυριακή 1η Μαρτίου κανείς Ευρωπαίος πολίτης, αλλά ενδεχομένως και τουρίστες τρίτων κρατών, θα έχουν το προνόμιο της δωρεάν διέλευσης με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο, είτε είναι τραμ, τρένο ή λεωφορείο.

Δεν θα χρειάζεται κανένας να τρώει χρόνο καθυστερώντας στην ουρά, για να εκδώσει ένα εισιτήριο και για να χρησιμοποιήσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Μεγάλο Δουκάτο.

Λεωφορείο

Το Λουξεμβούργο αποφάσισε να γίνει η πρώτη χώρα όπου όλες οι δημόσιες συγκοινωνίες θα είναι τσάμπα για τους πάντες, με σκοπό να μειώσει τις μετακινήσεις των πολιτών με τα αυτοκίνητα και να αυξήσει την αγοραστική δύναμη των πολιτών.

Παρόλο που στη γειτονική Γαλλία 35 πόλεις εφαρμόζουν το ίδιο μέτρο, το Λουξεμβούργο, των μόλις 600.000 κατοίκων, γίνεται η πρώτη χώρα που εφαρμόζει τη δωρεάν χρήση των δημοσίων μέσων μαζικής μεταφοράς, σε εθνικό επίπεδο.

Με πληροφορίες από: protothema.gr

Διαφήμιση