Αρχική Περιβάλλον Η Βιέννη σε επιβραβεύει αν δεν χρησιμοποιείς αυτοκίνητο

Η Βιέννη σε επιβραβεύει αν δεν χρησιμοποιείς αυτοκίνητο

0
Βιέννη
Διαφήμιση

Δωρεάν εισιτήρια για: όπερα, συναυλίες, θέατρα και μουσειά, προσφέρει η Βιέννη, αν μετακινείστε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με το ποδήλατο ή πεζοί!

Πρόκειται για μια δοκιμαστική εφαρμογή για smartphone, που θα ξεκινήσει στις 26 Φεβρουαρίου, με στόχο να μειωθεί η χρήση του αυτοκινήτου εντός της πόλης.

Συνολικά 1.000 χρήστες θα συμμετέχουν στη δοκιμή και εάν  είναι επιτυχής, κατά τους έξι μήνες, η εφαρμογή θα κυκλοφορήσει στο ευρύτερο κοινό το φθινόπωρο.

Η εφαρμογή λειτουργεί μέσω ενός συστήματος παρακολούθησης που αναγνωρίζει τον τρόπο μεταφοράς που χρησιμοποιείται και υπολογίζει την εξοικονόμηση CO2 σε σύγκριση με τη χρήση αυτοκινήτου για μετακινήσεις. Οι χρήστες θα ανταμείβονται με δωρεάν εισιτήρια μέσα από σύστημα συγκέντρωσης πόντων.

«Θέλουμε να ανταμείψουμε τη μείωση του CO2 με μια πολιτισμική εμπειρία», δήλωσε ο Peter Hanke, μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Βιέννης, σε συνέντευξη Τύπου κατά την παρουσίαση της νέας εφαρμογής.

Οι χρήστες θα λαμβάνουν ένα κουπόνι μόλις εξοικονομήσουν 20 κιλά διοξείδιο του άνθρακα, κάτι που θα επιτευχθεί εάν ένας μέσος κάτοικος εντός των ορίων της πόλης μετακινηθεί χωρίς αυτοκίνητο για δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τους επικεφαλής του πρότζεκτ.

Μεταξύ των συμμετεχόντων πολιτιστικών ιδρυμάτων είναι και το Μουσείο της Βιέννης.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Βιέννη,  είναι γνωστή για την αποτελεσματική δημόσια συγκοινωνία., με τις ετήσιες κάρτες για τις συγκοινωνίες κοστίζουν μόνο ένα ευρώ την ημέρα.

Mε πληροφορίες από: Independent, Lifo, Dailyhive

Διαφήμιση