Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: 26 νεκροί και 71 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 892 συνολικά

Κορονοϊός: 26 νεκροί και 71 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 892 συνολικά

0
Kαστοριά, Κορονοϊός
Διαφήμιση

Προελαύνει στη χώρα μας ο φονικός κορονοϊός, αφού σταματημό δεν φαίνεται να έχει η αύξηση των θυμάτων και των κρουσμάτων.

Στους 26 ανέρχονται, πλέον οι νεκροί στη χώρα μας, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, καθώς τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα. Το 26ο θύμα του κορονοϊού είναι ένας 54χρονος. Ο άτυχος άνδρας είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αττικόν με εγκεφαλικό. Οι δικοί του είχαν εκφράσει την επιθυμία να δωρίσουν τα όργανά του, εάν έφευγε από τη ζωή. Όταν επήλθε το μοιραίο, το τεστ για τον Covid-19 έδειξε ότι ο άνδρας ήταν θετικός στον ιό με την διαδικασία να διακόπτεται άμεσα.

Όσον αφορά στους νεκρούς, οι 21 είναι άνδρες και οι πέντε γυναίκες. Η μέση ηλικία των νεκρών είναι τα 73 έτη. Αναφερόμενος στον θάνατο του Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη, ο κ. Τσιόδρας είπε, πως είχε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα, που έχει συσχετιστεί με τον νέο ιό, ωστόσο δεν είναι κάτι που συναντάται συχνά. 

Κορονοϊός
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΩΤ. ΤΣΙΟΔΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ (EUROKINISSI/POOL ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)

Τα κρούσματα στην Ελλάδα έφτασαν τα 892, καθώς προστέθηκαν άλλα 71 επιβεβαιωμένα μέσα σε μία ημέρα. 57 είναι οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, 54 εξ αυτών διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι είναι άνδρες, με υποκείμενα νοσήματα. Επιπλέον ανακοίνωσε πως 42 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι δεν παρατηρείται εκθετική αύξηση και «δεν έχουμε πορεία Ιταλίας, αλλά αν τα μέτρα αρθούν, να είστε βέβαιοι, θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα», τόνισε, ωστόσο, ότι βρισκόμαστε στην αρχή της μάχης. Στάθηκε, ακόμη, στη σημασία που έχουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση, καθώς συμβάλλουν στο να «ελαττωθεί» η καμπύλη.

Χαρδαλιάς: Σαρωτικοί οι έλεγχοι

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Νίκος Χαρδαλιάς, Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, όπου προανήγγειλε σαρωτικούς ελέγχους τις επόμενες ώρες και μέρες, για να υπάρξει σωστή τήρηση της υποχρεωτικής απομόνωσης και της καθολική απαγόρευσης κυκλοφορίας. Οι 5.824 πολίτες – που θεωρήθηκαν δυνητικές επαφές κρουσμάτων και βρίσκονται σε καραντίνα, θα είναι σε στενοί πολιορκία από τις αρχές, που θα ελέγχονται συστηματικά.

Ο υφυπουργός σημείωσε, ότι μέχρι τώρα 825 πολίτες βγήκαν από την καραντίνα, έχουν πραγματοποιηθεί 1.116 έλεγχοι και σε 92 πολίτες που εντοπίστηκαν έξω από τον τόπο διαμονής τους, έχουν επιβληθεί κυρώσεις και πρόστιμα. «Δίνουμε τη δική μας μάχη σε αυτόν τον αόρατο και απρόβλεπτο εχθρό. Όσοι πιο αυστηρά τηρήσουμε τα μέτρα, τόσο πιο γρήγορα θα επανέλθουμε», υπογράμμισε.

Νίκος Χαρδαλιάς

Ο κ. Χαρδαλιάς υποστήριξε επίσης, πως «η αναγκαιότητα των νέων μέτρων είναι ξεκάθαρη. Η κοινωνία επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία. Ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις. Ο καλύτερος τρόπος να νικήσουμε την πανδημία είναι να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας».

Επιπρόσθετα, διευκρίνισε πως τα σώματα ασφαλείας έχουν ελευθερία κινήσεων για να ασκήσουν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους. «Σε διαφορετική περίπτωση, χρειάζεται βεβαίωση», συνέχισε. Επανέλαβε επίσης πως τα SMS προς το 13033 αποστέλλονται χωρίς χρέωση και ότι τα προσωπικά δεδομένα δεν διατηρούνται.

Διαφήμιση