Αρχική Ζώα Eξαφανίζονται οι πιγκουίνοι στην Ανταρκτική

Eξαφανίζονται οι πιγκουίνοι στην Ανταρκτική

0
πιγκουίνοι στην Ανταρκτική
Διαφήμιση

Οι πιγκουίνοι τήνουν να εξελιχθούν σε είδος προς εξαφάνιση, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, η οποία δημιουργεί ολοένα και πιο πολλές καταστροφικές συνέπειες.

Σε όλες τις αποικίες πιγκουίνων που μελετήθηκαν στο Νησί των Ελεφάντων, στο βορειοανατολικό άκρο της Ανταρκτικής, υπάρχει σημαντική μείωση, ενώ σε κάποιες αποικίες η μείωση φτάνει ακόμα και το 77%. Από το 1971, που είχε γίνει η τελευταία έρευνα εκεί, ο αριθμός των πιγκουίνων chinstrap έχει σημειώσει πτώση σχεδόν κατά 60%.

Eξαφανίζονται οι πιγκουίνοι στην Ανταρκτική

Η κλιματική κρίση επηρεάζει τον τόπο των πιγκουίνων. Πρόσφατα, στο νότιο τμήμα της Ανταρκτικής, καταγράφηκε η πιο ζεστή μέρα στην περιοχή από τότε που διατηρούνται μετεωρολογικά αρχεία: 18,3°C. 

Πριν λίγες μέρες, πραγματοποιήθηκαν δράσεις σε όλο τον κόσμο, ζητώντας την προστασία των ξεχωριστών αυτών πλασμάτων. Τοποθετήθηκαν γλυπτά από πάγο πιγκουίνων που «εξαφανίζονται» σε πολλές πόλεις του κόσμου, ενώ σε άλλες, όπως και στην Αθήνα, «πιγκουίνοι» έκαναν την εμφάνισή τους απαιτώντας να σώσουμε το σπίτι τους.

Πιγκουίνοι

Η Greenpeace καλεί όποιον θέλει να βοηθήσει τα μοναδικά αυτά πλάσματα να επιβιώσουν από την κλιματική κρίση και τις καταστροφικές συνέπειές της, να συνδράμει με οποιοδήποτε ποσό διαθέτει. Μπορείτε να συμβάλετε πατώντας εδώ.

Διαφήμιση