Έβρος: «Βροχή» δακρυγόνων από τις Τουρκικές δυνάμεις στην Ελληνική πλευρά

    0
    Έβρος
    Διαφήμιση

    Πιο εκτεταμένα από το πρωί τα νέα επεισόδια που ξέσπασαν αργά το απόγευμα σήμερα στις Καστανιές του Έβρου, με τις Τουρκικές αρχές να σιγοντάρουν και να βοηθούν μερικές φορές τους μετανάστες στην εκτόξευση τεράστιου αριθμού δακρυγόνων στην Ελληνική πλευρά.

    Τα επικίνδυνα παιχνίδια των Τούρκων δε λένε να κοπάσουν, αφού από το πρωί η εστία έντασης είναι μεγάλη και συνεχιζόμενη με μικρά διαλείμματα.

    Εκτοξεύουν χημικά, φωτιές κι άλλα αντικείμενα οι αστυνομικοί της Τουρκία, αφού δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους ότι θέλουν να προκαλέσουν.

    Οι μετανάστες κάνουν συνέχεια απόπειρες να παραβιάσουν τον φράχτη και να ξεχυθούν στα ελληνικά σύνορα. Το επίπεδο ασφαλείας είναι μεγάλο, ωστόσο και οι δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού κάνουν ότι μπορούν για να αποτρέψουν παράνομες εισβολές, όπως έγινε και σήμερα όπου από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, απετράπησαν 2.900 περιπτώσεις μεταναστών.

    Μάλιστα, κοντά στις Καστανιές έχουν ξεσπάσει διάσπαρτες εστίες φωτιάς αφού λίγες δεκάδες πλησίασαν τον φράχτη. Σύμφωνα με αξιωματικούς που βρίσκονται στο σημείο, οι Τούρκοι στήνουν προβοκάτσια, καθώς βάζουν μόνοι τους φωτιές και κατηγορούν την Ελλάδα.

    Επίσης, νέα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση σήμερα, όπως σε πρώτη φάση να επεκταθεί για περίπου 40χλμ. ο υφιστάμενος φράχτης στον Έβρο, ο οποίος για την ώρα καλύπτει 12,5 χλμ. χερσαίων σημείων πρόσβασης πριν και μετά τις Καστανιές.

    Όπως φαίνεται και στα παρακάτω βίντεο, Τούρκοι αστυνομικοί, σε οργανωμένη στοίχιση και με κατάλληλο εξοπλισμό, εκτοξεύουν χημικά προς την ελληνική πλευρά.

    Με πληροφορίες από: grtimes.gr, newsit.gr

    Διαφήμιση