Αρχική Ζώα Και επίσημα άνοιξη: Ξύπνησαν οι αρκούδες στο Νυμφαίο! (βίντεο)

Και επίσημα άνοιξη: Ξύπνησαν οι αρκούδες στο Νυμφαίο! (βίντεο)

0
αρκούδες Νυμφαίο
Διαφήμιση

Κατά πως φαίνεται μπαίνει και επίσημα η άνοιξη, καθώς ξύπνησαν οι αρκούδες στο Καταφύγιο του «Αρκτούρου» στο Νυμφαίο της Φλώρινας.

Ήδη οι περισσότερες αρκούδες περνάνε πολλές ώρες έξω από τις φωλιές τους, καθώς διαισθάνονται την άνοιξη. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Αρκτούρο, φέτος, ο χειμέριος λήθαργος ήταν πιο σύντομος από άλλες χρονιές, λόγω των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών.

Οι νεαρότερες αρκούδες ξύπνησαν πρώτες

Εντός του Καταφυγίου του «Αρκτούρου» υπάρχει αρκετή κινητικότητα, με τις αρκούδες να κάνουν μικρές και μεγάλες βόλτες, ενώ όπως κάθε χρόνο οι νεαρότερες ξύπνησαν πρώτες.

Η Σάντι, η Μίρα και ο Ντουκ, μαζί με τον Γιώργο, ξύπνησαν νωρίτερα, όπως και ο Μανώλης με τον Κυριάκο. Η Τασούλα, η Κατερίνα και η Μπάρμπαρα, που επέλεξαν να κοιμηθούν σε φυσικές φωλιές ξύπνησαν επίσης για να απολαύσουν την ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα.

Η διάθεση των αρκούδων για φαγητό δεν έχει επανέλθει ακόμη, κάτι που -όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι- είναι απόλυτα φυσιολογικό καθώς διακόπτεται τελείως κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ανοίγει το καταφύγιο για το κοινό

Το ξύπνημα των αρκούδων ανοίγει ταυτόχρονα και τις πόρτες του Καταφυγίου στο Νυμφαίο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το επισκέπτονται καθημερινές (εκτός Τετάρτης) και Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Ανοιχτοί κάθε Σαββατοκύριακο και αργίες είναι και άλλοι δύο χώροι του Περιβαλλοντικού Κέντρου του Αρκτούρου, το Καταφύγιο του Λύκου στις Αγραπιδιές Φλώρινας και το Κέντρο Ενημέρωσης για την Αρκούδα στη Νίκειο Σχολή στο Νυμφαίο.

Διαφήμιση