Αρχική Μεταφορές Αττικό Μετρό: Με γοργούς ρυθμούς η επέκταση της Γραμμής 3 προς Πειραιά

Αττικό Μετρό: Με γοργούς ρυθμούς η επέκταση της Γραμμής 3 προς Πειραιά

0
Μετρό στον Πειραιά
Διαφήμιση

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό της Αθήνας προς τον Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.gr, οι σταθμοί Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια πρόκειται να παραδοθούν μετά το Πάσχα, τον Μάιο ή το αργότερο τον Ιούνιο.

Βασική προϋπόθεση θεωρείται η έγκαιρη ολοκλήρωση από τον ΟΑΣΑ της εγκατάστασης και λειτουργίας του Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (πύλες και μηχανήματα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο), το οποίο στη σύμβαση του 2013, δεν είχε προβλεφθεί, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παραγγελία επιπλέον μηχανημάτων.

Το χρονοδιάγραμμα

μετρό

Στην παρούσα φάση, είναι σε εξέλιξη οι δοκιμές των Ηλεκτρομηχανολογικών Συστημάτων στους παραπάνω σταθμούς, ενώ έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές με συρμούς.

Επίσης, μέσα στον Μάρτιο αναμένεται η διασύνδεση με το υφιστάμενο σε λειτουργία δίκτυο προκειμένου να αρχίσουν οι τελικές δοκιμές λειτουργίας. Ταυτόχρονα, ολοκληρώνονται και οι τελευταίες εργασίες Αρχιτεκτονικών Τελειωμάτων.

Οι υπόλοιποι 3 σταθμοί, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν το 2022. Ο “δύσκολος” σταθμός Πειραιάς, προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς και μέχρι το τέλος του έτους θα αρχίσει να κλείνει όροφο-όροφο.

Νίκαια-Σύνταγμα σε 1 τέταρτο

Μετρό Αθήνας

Με τη λειτουργία των τριών πρώτων σταθμών η διαδρομή Νίκαια-Σύνταγμα θα είναι πλέον υπόθεση 15 λεπτών.

Επιπλέον, η γραμμή 3 θα συνδέει το λιμάνι και το κέντρο του Πειραιά με το κέντρο της Αθήνας και άλλες σημαντικές συγκοινωνιακές πύλες: με το Αεροδρόμιο σε περίπου 1 ώρα και τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό, με αλλαγή γραμμής στο Σύνταγμα.

Κόμβος ο Πειραιάς

Εργασίες μετρό

Ο Σταθμός Πειραιάς θα γίνει ο μεγαλύτερος συγκοινωνιακός κόμβος της Αττικής με την παρουσία 2 σταθμών Μετρό, του Προαστιακού, του Τραμ, λεωφορείων, τρόλεϊ και του λιμανιού.

Το νέο τμήμα της γραμμής 3 Αγία Μαρίνα-Νίκαια-Δημοτικό Θέατρο θα συνδέει τις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλλού και της Νίκαιας με το δίκτυο του Αθηναϊκού Μετρό δίνοντας πρόσβαση σε σημαντικούς συγκοινωνιακούς κόμβους όπως το Σύνταγμα, η Ομόνοια, ο Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός, η Δουκίσσης Πλακεντίας, το λιμάνι του Πειραιά και το Αεροδρόμιο της Αθήνας.

Διαφήμιση