Αρχική Επιχειρείν Υπέρ της μείωσης των πλαστικών ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος

Υπέρ της μείωσης των πλαστικών ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος

0
Υπέρ της μείωσης των πλαστικών ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος
Διαφήμιση

Συνάντηση στο Φανάρι με τον Πρόεδρο του ΕΟΑΝ κ.Νίκο Χιωτάκη. Διοργάνωση συμποσίου για το Περιβάλλον το 2021

Στην ανάγκη εδραίωσης της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων των ενδιαφερομένων μερών για την πρόληψη και την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων, συμφώνησαν ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης κ. Νίκος Χιωτάκης, σε συνάντηση τους  στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης.

Ο Παναγιότατος κκ Βαρθολομαίος δήλωσε ότι «το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι και θα παραμείνει η πρώτη Εκκλησία, η οποία ανέδειξε την πνευματικήν και ηθικήν διάσταση του οικολογικού προβλήματος και το οικολογικό της χριστιανικής πίστης», εξ ού και το προσωνύμιο «πράσινος Πατριάρχης» που συνοδεύει τον Παναγιότατο.

Η συζήτηση είχε σαν κέντρο την ιδιαίτερη φροντίδα και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει προσωπικά ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης για την προστασία του Περιβάλλοντος, οι οποίες είναι και στο σχέδιο δράσης της νέας διοίκησης του ΕΟΑΝ.

Συζητήθηκε:

  • η αναγκαιότητα του περιορισμού των πλαστικών υλικών και σκευών στη καθημερινότητα των πολιτών για το περιορισμό της ρύπανσης των θαλασσών,
  • η διάδοση της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης σε κάθε δραστηριότητα καθώς επίσης και
  • ο σχεδιασμός για τη διοργάνωση Συμποσίου για το Περιβάλλον τον επόμενο χρόνο.

Ο κ. Νίκος Χιωτάκης είπε ότι στους στρατηγικούς στόχους του ΕΟΑΝ που είναι η μείωση δημιουργίας αποβλήτων και η προώθηση της ανακύκλωσης μέσω προγραμμάτων εναλλακτικής διαχείρισης, έχει ιδιαίτερη σημασία η συνδρομή του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Υπέρ της μείωσης των πλαστικών ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος

Στις ευχές και τα αναμνηστικά δώρα του Οικουμενικού Πατριάρχη ο Πρόεδρος του ΕΟΑΝ ανταπέδωσε με την αναμνηστική τσάντα πολλαπλών χρήσεων η οποία αντικατέστησε την πλαστική μιας χρήσεως για τις αγορές.

Διαφήμιση