Αρχική Περιβάλλον Τσικνοπέμπτη με καταιγίδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας

Τσικνοπέμπτη με καταιγίδες, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας

0
kairos
Διαφήμιση

Γενικευμένη μεταβολή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες περιμένουμε από την Τσικνοπέμπτη (20/2/2020), σύμφωνα με το Hellenic Weather.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη (20/2) αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και γρήγορα και στην υπόλοιπη χώρα.

Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Από το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

  • Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Την Παρασκευή (21/2) και το Σάββατο (22/2) στα δυτικά αναμένονται αυξημένες νεφώσεις.

Στα υπόλοιπα αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά βαθμιαία και από το μεσημέρι της Παρασκευής τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.

  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση την Παρασκευή στα δυτικά.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.
Διαφήμιση