Αρχική Τεχνολογία Στα σκαριά 3.000 WiFi hot-spot σε όλη την Ελλάδα

Στα σκαριά 3.000 WiFi hot-spot σε όλη την Ελλάδα

0
Wi fi
Διαφήμιση

To υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης βάζει εμπρός το σχέδιο για τη δημιουργία 3.000 WiFi hot-spot σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, με διασπορά σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το σχέδιο με την ονομασία WiFi4gr, προβλέπει την ανάπτυξη περίπου 3.000 Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο, επιπλέον από αυτά που έχουν ήδη υλοποιήσει οι δήμοι στο πλαίσιο του WiFi4EU.

 

Wi fi

Υπό το πρόγραμμα WiFi4EU, οι δήμοι, τα νοσοκομεία και άλλοι φορείς του δημοσίου αιτούνται χρηματοδότησης για την εγκατάσταση νέων σημείων ασύρματης πρόσβασης όταν δεν υπάρχει υφιστάμενη παρόμοια ιδιωτική ή δημόσια διαδικτυακή σύνδεση που θα αντιγραφόταν από το νέο σημείο πρόσβασης. Ο δημόσιος φορέας αναλαμβάνει επίσης και την συντήρηση της νέας σύνδεσης για τουλάχιστον 3 έτη.

Η συνολική ενωσιακή χρηματοδότηση για το πρόγραμμα θα μπορεί να ανέλθει σε 120 εκατ. ευρώ έως το 2019. Θα κατανέμεται με γεωγραφικά ισορροπημένο τρόπο σε όλες τις χώρες της ΕΕ και, κατ’ αρχήν, με βάση τη σειρά παραλαβής των αιτημάτων. Τα ακριβή κριτήρια επιλογής θα καθοριστούν από την Επιτροπή, η οποία επίσης θα διαχειρίζεται το πρόγραμμα.

Mε πληροφορίες από: insider.gr

Διαφήμιση