Αρχική Ζώα Σκηνικό «αποκάλυψης» στη Σομαλία – Ακρίδες καταστρέφουν τα πάντα

Σκηνικό «αποκάλυψης» στη Σομαλία – Ακρίδες καταστρέφουν τα πάντα

0
Ακρίδες
Διαφήμιση

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Σομαλία, καθώς πλήθος ακρίδων έχει κάνει επιδρομή στη χώρα και σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του στην ανατολική Αφρική.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Γεωργίας της Σομαλίας, οι ακρίδες είναι ικανές να αποτελέσουν μεγάλη απειλή για την διατροφική ασφάλεια, ενώ την ίδια ώρα καταστρέφουν τεράστιες έκτασης βλάστησης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατάσταση δεν θα μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο πριν την έναρξη της συγκομιδής, τον Απρίλιο.

Ο αριθμός των ακρίδων που πλήττουν τα πάντα σε Σομαλία και Αιθιοπία είναι ο μεγαλύτερος που έχει πλήξει τις δυο αυτές χώρες τα τελευταία 25 χρόνια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Όσον αφορά την Κένυα, είναι  η χειρότερη εισβολή που έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία 70 χρόνια.

Από αυτές τις χώρες, η Σομαλία είναι εκείνη που πρώτη κήρυξε «συναγερμό», εξαιτίας της επιδρομής ακρίδων. Παρ΄ όλα αυτά, η αστάθεια της χώρας δεν της επιτρέπει να επιστρατεύσει αεροπλάνα, ώστε να πραγματοποιηθούν ψεκασμοί με εντομοκτόνα από αέρος.

Τον Ιανουάριο, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ είχε ζητήσει διεθνή βοήθεια, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στη Σομαλική χερσόνησο, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των εντόμων στην περιοχή είναι ικανός να 500πλασιαστεί ως τον Ιούνιο.

Διαφήμιση