Αρχική Επιχειρείν Πρωτοπορεί η Siemens-Τιμά 23 ερευνητές για 1.450 εφευρέσεις

Πρωτοπορεί η Siemens-Τιμά 23 ερευνητές για 1.450 εφευρέσεις

0
Inventors of the Year 2019
Siemens has honored 23 particularly successful researchers as the “2019 Inventors of the Year.” Collectively, these scientists are responsible for about 1,450 inventions and 1,500 issued patents. Most of the inventors come from Germany, in addition to the US, Russia, China, the UK, Spain, Italy, and Romania. Since 2016, eligibility to be Inventor of the Year has also been extended to include researchers from outside the company.
Διαφήμιση

Εικοσαετείς (23) ιδιαίτερα επινοητικούς ερευνητές τίμησε η Siemens βραβεύοντας τους ως «Εφευρέτες της Χρονιάς 2019». Οι βραβευθέντες είναι υπεύθυνοι για περίπου 1.450 εφευρέσεις και 1.500 μεμονωμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες), συνεχίζοντας την πρωτοπόρο πορεία της εταιρείας στην έρευνα με 31 εφευρέσεις ανά ημέρα για το οικονομικό έτος 2019. Σημειώνεται ότι το 2018, η Siemens κατέθεσε περισσότερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στην Ευρώπη και κατά συνέπεια κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατάταξη των «κορυφαίων αιτούντων» του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας.

Οι περισσότεροι εφευρέτες προέρχονται από τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Ρουμανία. Οι εφευρέσεις τους καλύπτουν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της Siemens.

Οι εφευρέσεις

Οι ανακαλύψεις τους αφορούν  από 3D animation για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού, έως μια νέα λύση για την ηλεκτροδότηση παλαιών σιδηροδρομικών γραμμών χωρίς την ανάγκη τροποποιήσεων σε γέφυρες και τούνελ. Και συνεχίζουν έως  τη δημιουργία μιας μονάδας για βιομηχανικούς ελεγκτές σε μέγεθος carte-postale, η οποία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και συνεπώς είναι ικανή να φέρει επανάσταση στην αυτοματοποίηση στα εργοστάσια.

«Η έρευνα, η τεχνολογία και η καινοτομία έχουν κρατήσει ενωμένη τη Siemens για περισσότερα από 170 χρόνια και θα συνεχίσουν να αποτελούν τον βασικό σύνδεσμο μεταξύ των τριών εταιρειών της καθώς και να ενισχύσουν τον πυρήνα του brand», δήλωσε ο Roland Busch, αναπληρωτής CEO της Siemens AG. «Οι εφευρέτες μας παράγουν συγκεκριμένο έργο για να αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Προετοιμάζουν το έδαφος για την πρόοδο και  δημιουργούν βιώσιμη αξία για τους πελάτες και την κοινωνία μας, που είναι ο σκοπός της Siemens».

Τα βραβεία

Κάθε χρόνο από το 1995, η Siemens δίνει το Βραβείο «Εφευρέτης της χρονιάς» σε κορυφαίους ερευνητές και προγραμματιστές μέσα στην εταιρεία, των οποίων οι εφευρέσεις έχουν συμβάλει σημαντικά στην ισχυρή απόδοσή της εταιρείας. Από το 2016, το βραβείο δίνεται επίσης σε ερευνητές εκτός της εταιρείας.

Το οικονομικό έτος 2019, η Siemens κατέθεσε περίπου 3.750 διπλώματα ευρεσιτεχνίας παγκοσμίως, ενώ κατέχει συνολικά πάνω από 68.000. Οι υπάλληλοι της Siemens ανέφεραν περίπου 6.850 εφευρέσεις στο χρηματοοικονομικό έτος 2019 – σε βάση 220 εργάσιμων ημερών κατά τη διάρκεια του έτους – ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε περίπου 31 εφευρέσεις την ημέρα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροOι κύκλοι του πανικού και πώς να τους αντιμετωπίσετε
Επόμενο άρθροO «Τζόκερ» έσωσε δυο αγελάδες από σίγουρη σφαγή (βίντεο)