Αρχική Περιβάλλον Η πόλη του φωτός γεμάτη… σκουπίδια

Η πόλη του φωτός γεμάτη… σκουπίδια

0
parisi skoupidia 1
Διαφήμιση

Σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία αντιμετωπίζει η πόλη του φωτός, καθώς τόσο το Παρίσι, όσο και άλλες πόλεις τις Γαλλίας, «πνίγονται» στα σκουπίδια, εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα, οι οποίοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Κάδοι που ξεχειλίζουν, απορρίμματα και χαρτόκουτα στοιβαγμένα στα πεζοδρόμια, δυσοσμία που προκαλεί ναυτία, είναι ο σοβαρές συνέπειες της απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα και της αποκομιδής απορριμμάτων.

Στο Παρίσι, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα κι αποκομιδή απεργούν για δέκατη ημέρα και έξι από τους δέκα κλιβάνους για την καύση των απορριμμάτων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, ενημερώνει η Cyctom, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα απορρίμματα των έξι εκατ. κατοίκων της περιφέρειας.

Το αποτέλεσμα είναι οφθαλμοφανές, καθώς σχεδόν σε κάθε δρόμο της πρωτεύουσας τα απορρίμματα έχουν κατακλύσει τα πεζοδρόμια.

Όπως τονίζει ένας εργαζόμενος σε παρισινό εστιατόριο, «κρατάμε τα απορρίμματά μας στο υπόγειο, διότι ήδη έχουν ξεχειλίσει οι κάδοι στον δρόμο. Δεν πρέπει να συνεχισθεί άλλο η απεργία, διότι τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται περίπλοκα».

Σύμφωνα με τη Syctom, ο αστυνομικός διευθυντής επίταξε το προσωπικό στους κλιβάνους αποτέφρωσης απορριμμάτων, που συνολικά απασχολούν 300 με 350 εργαζομένους, προκειμένου «να επανέλθουν στην ελάχιστη λειτουργία τους».

Στην πρωτεύουσα του Νότου της Γαλλίας, τη Μασσαλία, 3.000 τόννοι σκουπιδιών έχουν πνίξει τους δρόμους, με τις τοπικές αρχές να διατείνονται πως έχουν εμπλακεί «σε μία αναμέτρηση» με «25 απεργούς (δηλ. το 0,98% του προσωπικού) που αποκλείουν για 10 μέρες τα κέντρα διαλογής απορριμμάτων».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Διαφήμιση