Αρχική Ζώα Παράνομο εμπόριο 900.000 παγκολίνων στην Ασία – Απειλoύνται με εξαφάνιση

Παράνομο εμπόριο 900.000 παγκολίνων στην Ασία – Απειλoύνται με εξαφάνιση

0
παγκολίνοι

Σχεδόν 900.000 παγκολίνοι πουλήθηκαν παρανόμως στη νοτιοανατολική Ασία (σημαντικό κέντρο διακίνησης άγριων ζώων τις δυο τελευταίες δεκαετίες), σύμφωνα με ΜΚΟ. Πρόκειται για ένα ζώο που απειλείται με εξαφάνιση, ενώ είχε “κατηγορηθεί” για τη μετάδοση του κορονοϊού.

«Δεν περνά μέρα που να μην υπάρξει κατάσχεση άγριων ζώων στη νοτιοανατολική Ασία, συχνά σε εντυπωσιακούς αριθμούς», επεσήμανε η Κανίθα Κρισνασάμι διευθύντρια της ΜΚΟ Traffic για την περιοχή.

Η ΜΚΟ εκτιμά ότι περίπου 895.000 φολιδωτοί μυρμηγκοφάγοι, όπως είναι επίσης γνωστοί οι παγκολίνοι, έχουν πουληθεί παράνομα από το 2000 ως το 2019 στην περιοχή.

Παγκολίνος

Επίσης, περίπου 96.000 κιλά φολίδων έχουν κατασχεθεί από το 2017 ως το 2019 στη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και το Βιετνάμ.

Το μικρό αυτό θηλαστικό είναι ο βασικότερος στόχος του παράνομου κυνηγιού, κυρίως εξαιτίας των φολίδων του που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή, ασιατική ιατρική, αλλά και για τη σάρκα του που θεωρείται λιχουδιά.

Παγκολίνος

Το παράνομο κυνήγι παγκολίνου είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη νοτιοανατολική Ασία και πλέον επεκτείνεται στην Αφρική.

Το 2016 η Διεθνής Σύμβαση για το εμπόριο των άγριων ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση (Cites) απαγόρευσε αυστηρά την πώληση των παγκολίνων.

Όμως, παρά το μέτρο αυτό, το λαθρεμπόριο συνεχίζεται και η ΜΚΟ ζητεί να υιοθετηθούν πιο αυστηρές κυρώσεις για τους λαθρεμπόρους, ώστε να κλείσουν οι διαδικτυακές αγορές και οι πλατφόρμες μέσω των οποίων γίνεται το εμπόριο των άγριων ζώων.

Με πληροφορίες από: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here