Αρχική Ειδήσεις Όλες οι αλλαγές στις σχολικές εκδρομές Γυμνασίων και Λυκείων

Όλες οι αλλαγές στις σχολικές εκδρομές Γυμνασίων και Λυκείων

0
σχολικές εκδρομές
Διαφήμιση

Σημαντικές αλλαγές ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, σε ότι αφορά τις σχολικές εκδρομές Γυμνασίων και Λυκείων.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, για όλες τις μετακινήσεις που γίνονται στο εσωτερικό, δεν απαιτείται πλέον έγκριση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά θα πραγματοποιούνται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων της σχολικής μονάδας.

Αναφορικά με τις μετακινήσεις που γίνονται στο εξωτερικό, δεν απαιτείται πλέον έγκριση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, παρά μόνο του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για τις πολυήμερες εκδρομές

Σχολικές εκδρομές
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ – ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ)

Αναφορικά με τις πολυήμερες εκπαιδευτικές εκδρομές της τελευταίας τάξης των Λυκείων εφεξής, θα μπορούν να πραγματοποιούνται σε περισσότερες από μία χώρες του εξωτερικού αντί για μόνο μία χώρα.

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο πλαίσιο:

  • Εγκεκριμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων (προγραμμάτων περιβαλλοντικής, αγωγής υγείας, πολιτιστικών κλπ.) πραγματοποιούνται και στο εξωτερικό, αντί μόνο στο εσωτερικό, και αυξάνεται η διάρκειά τους έως τριών –αντί για δυο- εργάσιμων ημερών ή έως πέντε –αντί τεσσάρων- ημερών, εάν συμπεριληφθούν έως δύο αργίες.
  • Του Αναλυτικού Προγράμματος, πραγματοποιούνται και στο εξωτερικό, αντί μόνο στο εσωτερικό. Προβλέπεται η σύμπραξη-συνεργασία σχολείων με μικρό αριθμό μαθητών/τριών με σχολεία και άλλης Διεύθυνσης, ακόμη και διαφορετικών Περιφερειακών Διευθύνσεων, αντί με σχολεία της ίδιας μόνο Διεύθυνσης.

Ενίσχυση της αυτονομίας

Σχολική εκδρομή
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ – ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ)

Οι αλλαγές, στοχεύουν στην ενίσχυση της αυτονομίας της σχολικής μονάδας και τον περιορισμό των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων.

Σημειώνεται ακόμη ότι με τις αλλαγές εκσυγχρονίζεται το πλαίσιο και προσαρμόζεται στις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας, παρέχοντας την απαιτούμενη ευελιξία, διατηρώντας όμως όλες τις δικλείδες για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου και του εκπαιδευτικού χαρακτήρα των εκδρομών/μετακινήσεων.

Διαφήμιση