Αρχική Ευζωία Ο πιο χαρούμενος λαός παγκοσμίως δείχνει τα βήματα προς την ευτυχία

Ο πιο χαρούμενος λαός παγκοσμίως δείχνει τα βήματα προς την ευτυχία

1
ευτυχία

Ο φιλανδικός λαός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ανακηρύχθηκε ο πιο ευτυχισμένος στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας.

Όλα αυτά που κάνουν τους Φινλανδούς τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο, είναι πράγματα απλά, σύμφωνα με τον επίσημο οδηγό 6 βημάτων προς την ευτυχία

Βήμα 1: Απολαύστε τη σάουνά σας

Δεν υπάρχει κάτι πιο φινλανδικό από τη σάουνα, είναι τόσο συνυφασμένη με την κουλτούρα τους που δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο. Για τους Φινλανδούς, η σάουνα είναι απαραίτητη σε τακτά χρονικά διαστήματα, και αν για καιρό δεν κάνουν, θα αρχίσουν να αισθάνονται λειψοί. Περιττό να πούμε ότι η σάουνα κάνει τους Φινλανδούς ευτυχισμένους.

eutuxia 1

Βήμα 2: Βόλτα στο δάσος

Υπάρχει κάτι μαγικό με το δάσος και η φινλανδική ψυχή ήταν πάντα συνδεδεμένη με αυτό. Το πράσινο χρώμα προσφέρει ηρεμία: Το απαλό θρόισμα των φύλλων είναι σαν μουσική. Το δάσος παρέχει γαλήνη, προστασία, ειρήνη και φυσικά ευτυχία, σύμφωνα με τους Φιλανδούς.

eutuxia 5

Βήμα 3: Κολύμπι σε μια τρύπα στον πάγο

Πιστέψτε το ή όχι, το κολύμπι στο παγωμένο νερό είναι μια υπέροχη εμπειρία. Το μυστικό της βουτιάς στο παγωμένο νερό έγκειται στο συναίσθημα που ξεπερνάει το σώμα σου μόλις βγεις από το νερό -μόλις γυρίσεις πίσω στην ξηρά, το σώμα σου αρχίζει να ζεσταίνει και νιώθεις, καλά, χαρούμενος, ευτυχισμένος.

eutuxia 4

Βήμα 4: Μαζέψτε μούρα

Το μάζεμα μούρων είναι κάτι που κάνουν σχεδόν όλοι οι Φινλανδοί, ανεξαρτήτου ηλικίας. Περιπλανηθείτε στο δάσος, βυθιστείτε στις σκέψεις σας, γεμίστε το καλάθι σας με βατόμουρα … είναι μια φινλανδική θεραπεία για την ψυχή.  Τα απλά πράγματα είναι αυτά που μας κάνουν ευτυχισμένους.

eutuxia

Βήμα 5: Απολαύστε το μαγικό φως

Οι αντιθέσεις είναι καθοριστικός παράγοντας της γοητείας της Φινλανδίας, όπου το 24ωρο φως του ήλιου το καλοκαίρι αντικαθίσταται με τις σκοτεινές χειμωνιάτικες μέρες και το εντυπωσιακό βόρειο σέλας.

Το καλοκαίρι στη Φινλανδία είναι μια εκπληκτική εποχή του χρόνου. Για όσους τολμούν να βρεθούν βορειότερα του Αρκτικού Κύκλου, ο ήλιος δεν δύει καθόλου από τον Μάιο έως τον Αύγουστο -το καλοκαίρι διαρκεί για τρεις μήνες. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα το βόρειο σέλας λάμπει και διακρίνεται κάθε ξάστερη βραδιά από το Σεπτέμβριο μέχρι το Μάρτιο. Ποιος δεν θα ήταν ευτυχισμένος βλέποντας αυτό το εντυπωσιακό σόου φωτός;

eutuxia 2

Βήμα 6: Αποκτήστε χώρο

Στη βιασύνη και τη συντριβή της σύγχρονης ζωής, τα απλά πράγματα είναι αυτά που μας κάνουν ευτυχισμένους, όπως ο χώρος, η ησυχία και ο χρόνος. Ο χώρος για να αναπνεύσετε, ο χρόνος για να ονειρευτείτε – μπορείτε να βρείτε αυτούς τους θησαυρούς στη Φινλανδία, όπου οι λίμνες είναι πολλές και οι άνθρωποι λίγοι.

eutuxia 3

Με πληροφορίες από: Economistas

Διαφήμιση

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Από ταξίδι μου στη χώρα και διαμονή μου αρκετές μέρες εκεί με φίλους Φιλανδούς, μάλλον είναι στημένη προπαγάνδα η όλη “μελέτη” του “παγκόσμιου οργανισμού”….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here