Αρχική Τεχνολογία Ο 11χρονος που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Ο 11χρονος που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

0
Ολυμπιάδα Ρομποτικής
Διαφήμιση

Ο 11χρονος Βασίλης Ντάτης, μαθητής της ΣΤ΄ Δημοτικού, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Είναι γιος στρατιωτικών από τη Λάρισα και ξεκίνησε να ασχολείται με τον προγραμματισμό ως αυτοδίδακτος, κατασκευάζοντας απλά παιχνίδια στο «Scratch», μια ιστοσελίδα του ΜIT.

‘Οπως ανέφερε: «Οι γονείς μου δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη ρομποτική ούτε με τον προγραμματισμό. Πήγαινα Δ΄ Δημοτικού όταν τους ενημέρωσαν από το σχολείο για το ενδιαφέρον μου. Αμέσως με προέτρεψαν να εξερευνήσω την κλίση μου, ξεκινώντας από το TINASLAB στη Λάρισα. Η μεγάλη ευκαιρία, ωστόσο, μου δόθηκε το 2018, όταν εγκατασταθήκαμε στην Αθήνα και άρχισα να φοιτώ στο 4ο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής. Εκεί ξεκίνησα μαθήματα ρομποτικής στο ”Stem Educations”».

Ο 11χρονος που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Οι γονείς του και ο δάσκαλός του στην Ε΄ Δημοτικού τον ενθάρρυναν να συμμετάσχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γυμνασίου «Πρωτέας», στον οποίο πήρε την έβδομη θέση ανάμεσα σε 177 ομάδες. Στον πανελλήνιο προκριματικό διαγωνισμό για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, που έγινε τον Ιούνιο του 2019, κατέκτησε την πρώτη θέση με την ομάδα «JoBi Team», και μαζί το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα, στην οποία κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

O μικρός μαθητής κατέληξε: «Ήταν ένα όνειρο! Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν πως ο τολμών νικά». Tέλος, σκέφτεται να συμμετάσχει και στην επόμενη Ολυμπιάδα, στο Τορόντο του Καναδά.

Με πληροφορίες από: kalimeraellada.gr

Διαφήμιση