Αρχική Περιβάλλον Νέα εποχή στην κινητή τηλεφωνία

Νέα εποχή στην κινητή τηλεφωνία

0
Κινητά τηλέφωνα
Διαφήμιση

Την υιοθέτηση ενός κοινού φορτιστή για όλες τις φορητές συσκευές υπερψήφισε το ευρωκοινοβούλιο, με στόχο την μείωση των ηλεκτρονικών σκουπιδιών που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποσκοπεί στο να ελαττώσει τα ηλεκτρονικά σκουπίδια, ενώ το συγκεκριμένο ψήφισμα εγκρίθηκε με 582 ψήφους έναντι 40 και 37 αποχών.

Η απόφαση αυτή της Ευρωπαϊκή Ένωσης θα δημιουργήσει πρόβλημα στις πωλήσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που καλούνται να βρουν τρόπους, ώστε να καλύψουν τα χαμένα έσοδα. Υπολογίζεται πως κάθε άνθρωπος καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του έχει χρησιμοποιήσει περισσότερα από δύο κινητά, που έχει ως επακόλουθο να αγοράζει και ηλεκτρικές συσκευές που επαναφορτίζονται μέσω ρεύματος. Κατ’ επέκταση, τα καλώδια και τα βύσματα που χρησιμοποιούνται πολλαπλασιάζονται συνεχώς και έτσι δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα ρύπανσης από τα εργοστάσια παραγωγής.

Κινητά τηλέφωνα

Οι Στόχοι της ρυθμισης

  • Να παρθούν μέτρα που θα διασφαλίσουν τη διαλειτουργικότητα των ασύρματων φορτιστών για τις διάφορες φορητές συσκευές
  • Να εξεταστούν νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αύξηση του όγκου των καλωδίων και φορτιστών που ανακυκλώνονται
  • Να διασφαλιστεί ότι οι καταναλωτές δε θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να αγοράζουν φορτιστή με κάθε νέα συσκευή

Όλα τα παραπάνω θα επιφέρουν αλλαγές στις τιμολογιακές πολιτικές των εταιρειών σε όλη την Ευρώπη, καθώς η πώληση φορτιστών αντιστοιχεί σε μεγάλο ποσοστό του τζίρου τους και θα κληθούν να βρουν εναλλακτικά έσοδα.

Η «καταστροφή» με αριθμούς

κινητή τηλεφωνία, κινητό, iPhone

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε κάθε άτομο αντιστοιχούν 6 κιλά ηλεκτρονικών σκουπιδιών που αναλογεί σε περίπου 50 εκατομμύρια τόνους που παράγονται κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο. Όσον αφορά την Ευρώπη, το 2016 παράχθηκαν 12,3 εκατομμύρια τόνοι  αποβλήτων, που ισοδυναμούν με 16,6 κιλά ανά κάτοικο. Σύμφωνα με το ψήφισμα, ο περιορισμένος «κύκλος ζωής» κάποιων συσκευών επιβαρύνει την κατάσταση περαιτέρω.

Διαφήμιση