Αρχική Τουρισμός Νέα αυξητική τάση από την τουριστική αγορά της Δανίας για το 2020

Νέα αυξητική τάση από την τουριστική αγορά της Δανίας για το 2020

0
Νέα αυξητική τάση από την τουριστική αγορά της Δανίας για το 2020
Άποψη του ελληνικού περιπτέρου στην Έκθεση «Ferie For Alle 2020».
Διαφήμιση

Η Ελλάδα παραμένει και φέτος στις πρώτες θέσεις της προτίμησης των Δανών τουριστών και μάλιστα με αυξητική τάση, σε συνέχεια της συνολικής ανόδου κατά 24,7% στις αφίξεις από την αγορά αυτή κατά την τριετία 2017-2019, με τους Δανούς που επισκέφθηκαν τη χώρα μας την περσινή χρονιά να φτάνουν τους 492.266.

Το θετικό αυτό μήνυμα προέκυψε στη διάρκεια της Έκθεσης «Ferie For Alle 2020», που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο MCH (Messecenter Herning) στο Χέρνιγκ της Δανίας από τις 21 έως τις 23 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή 1.100 εκθετών από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και Τ.Οs οι οποίοι διακινούν τον κυριότερο όγκο τουριστών προς την χώρα μας.

Ο ΕΟΤ έλαβε μέρος με περίπτερο 60 τ.μ. και συνεκθέτες την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης, τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής καθώς και ξενοδοχειακή μονάδα της Αργολίδας. Οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 63.000, μεγάλη μερίδα των οποίων έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για νέους  ελληνικούς προορισμούς.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας & Βαλτικών Χωρών, κος Παύλος Μούρμας, είχε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Primo Tours (με τα brands Suncharter, Århus Charter και Verdn Dynamic Packages), κo Bjarke Hansen και την group chief of contracting της ίδιας εταιρείας, κα Katja Levato, όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές για την περαιτέρω στενή συνεργασία των δύο πλευρών σε δράσεις προβολής.

φωτό 2 22
Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας και Βαλτικών Χωρών, Π. Μούρμας, με τα στελέχη της υπηρεσίας Veronika Ryumina (αριστερά) και Πηνελόπη Καμάρη, στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Ο συγκεκριμένος T.O διακινεί κάθε χρόνο περισσότερους από 50.000 Δανούς επισκέπτες στη χώρα μας, με το μερίδιο της Ελλάδας στις πωλήσεις του να υπερβαίνει του 60%, ενώ το 2020 άνοιξε για πρώτη φορά τον προορισμό της Χαλικδικής (Ουρανούπολη, Άθως) έχοντας ήδη προπωλήσει πάνω από το 50% των θέσεων.

Σημαντικές ήταν, επίσης, οι συναντήσεις του κου Μούρμα με νέα τουριστικά γραφεία που έχουν εντάξει την Ελλάδα στα προγράμματα τους, όπως το Active Tours (Active Family Holidays-Hiking & Biking) και το Mixx Travel το οποίο συμπεριλαμβάνει την Κρήτη στα προγράμματα του 2020, ενώ η Καλαμάτα και η Λέσβος θα είναι οι νέοι προορισμοί από την Δανία για τους Τ.Οs Bravo Tours (Suntours) και Apollo, αντίστοιχα.

Τέλος, με τον εκδότη του περιοδικού του αεροδρομίου Billund της Δανίας «Check in Billund», κο Lars Dyhr και τον ιδιοκτήτη του περιοδικού «Vagabond», κο Marcus Andamsen, συμφωνήθηκε η διοργάνωση από τον ΕΟΤ δημοσιογραφικών ταξιδιών (press trips) εντός του 2020, με τη συμμετοχή δημοσιογράφων από τα περιοδικά αυτά.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here